Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Tundrasine: Osm dveří do ráje

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Dělat limuzínu z pick-upu je samo o sobě zvláštní, dát jí navíc hned osm dveří už zní jako šílenost. Přesně tak však vypadá upravená Toyota Tundra, která se jmenuje Tundrasine.

Výstava upravených vozů SEMA v Los Angeles dokáže často překvapit. Důkazem budiž Toyota Tundrasine, tedy Tundra Limusine. Prodloužené „stretch limo“ jsou v USA velmi oblíbené, stavby se základem v pracovním pick-upu jsou však výjimečné. Kuriózní jsou pak na tomto voze, který je postaven na modelu Tundra 1794 Edition CrewMax, zejména osm dveří, kterými můžete vstoupit dovnitř.

Jen rozvor automobilu je prodloužen o nemalých 2286 mm, což zajišťuje královský prostor uvnitř. Ostatně podívejte se na fotografie interiéru, kterému vévodí samostatná křesla a kombinace světlé kůže s dřevem.

K pohonu vozu slouží atmosférický osmiválec o objemu 5,7 litrů, jež disponuje výkonem 284 kW (381 koní) a točivým momentem 543 N.m. Výkon putuje na všechna čtyři kola skrze šestistupňovou automatickou převodovku. Tundrasine však váží o nemalých 1037 kg více, než běžná Tundra, tedy značných 3618 g.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)