Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Yaris TS: Rychlý Yaris bude!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Skrze evropský patentový úřad unikly detailní rendery exteriéru sportovní verze nové generace Toyoty Yaris.

Druhá generace malého japonského hatchbacku má standardní pětiletku již za sebou a Toyota tak má nejvyšší čas na uvedení nástupce. Ten se koncem loňského roku představil v Japonsku pod jménem Vitz.

V Evropě se třetí generace Yarisu představí nejprve prostřednictvím konceptu s hybridním pohonem na ženevském autosalonu. Díky úniku renderů z patentního úřadu ale již nyní víme, jak bude vypadat sportovně laděný Yaris s tradičním označením TS.

Karoserie tohoto provedení dostane agresivně tvarovaný přední nárazník s rozměrným vstupem vzduchu, po jehož stranách budou denní světla z LED a mlhová světla. Spodní část předního nárazníku bude protažena ve spoiler.

K sportovnějšímu vzhledu malého pětidveřového hatchbacku přispějí i nástavce prahů, zadní nárazník s integrovaným difuzorem a spoiler nad zadním oknem. Chybět nebudou ani litá kola s pěti dvojitými paprsky.

V případě pohonné jednotky nejsou prozatím k dispozici žádné informace, ale očekává se, že pod kapotou bude výkonnější motorizace, než byl zážehový čtyřválec o objemu 1,8 litru s výkonem 98 kW u posledního provedení.

Nový Yaris TS se od běžnějších verzí kromě vzhledu a výkonu motoru má odlišit i upraveným řízením, nastavením podvozku a výkonnějšími brzdovým systémem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Avatar - Dan0044
28. 2. 2011 19:42
Re: Ten nadpis je v zásadě strašlivý!
nový Vitz se mi líbí.... ale tohle už je trochu překombinovaný :no:
Avatar - twistedTSD
28. 2. 2011 17:42
TS jako ST
To je ohavnost :no: ...A nejlepší jsou ty diody, jak od českýho tuzera...
28. 2. 2011 12:56
Re: kam spěje japonský
Mozna Toyota potrebuje opravdu aby VW se stal No.1 v roce 2018 nejvetsi automobilkou jinak jim asi nedojde, ze takhle tedy ne ... alespon ne v Evrope.
28. 2. 2011 12:45
Re: Ten nadpis je v zásadě strašlivý!
Myslim, ze v pripade Toyoty je akekolvek patentovanie dizajnu zbytocne. Ten vzhlad nebude nikto kopirovat, ani keby mu Toyota zaplatila!
Avatar - kosmonaut
28. 2. 2011 09:32
Huhu
Zepředu to je děs, to vypadá jako auto kukluxklanu >:D