Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Yaris v USA jako hatchback i sedan

Libor Zezulka
Diskuze (49)
Nová generace Toyoty Yaris míří do USA. Na jaře 2006 se přestaví americkým zákazníkům ve dvou karosářských variantách - hatchback a sedan.

Nástupce veleúspěšné Toyoty Yaris, jež získala v roce 2000 titul Evropský automobil roku a podobnou trofej (Automobil roku) vybojovala i v domácím Japonsku, míří na severoamerický trh. V USA se nová generace yarisu představí na jaře příštího roku, a to ve dvou karosářských variantách. Američtí zákazníci si budou moci vybrat mezi třídveřovým hatchbackem a čtyřdveřovým sedanem.

Zatímco hatchback Toyota nabídne v jediném stupni výbavy, sedan bude možné koupit v standardní nebo sportovnější verzi. Sedanem chce totiž automobilka přilákat především sportovně založené zákazníky. Silnou zbraní yarisu bude podle viceprezidenta Jima Lentze i na vysoce konkurenčním americkém trhu moderní design a prostorný interiér. Důležité budou i motory.

Hatchback i sedan bude pohánět zážehový čtyřválec s objemem 1.5 litru a výkonem 106 k při 6000 otáčkách, který bude spojený s pětistupňovou manuální nebo čtyřstupňovou automatickou převodovkou. Bezpečnostní výbava zahrnuje dva čelní airbagy, boční airbagy a ABS budou dostupné za příplatek.

Libor Zezulka
Diskuze (49)
29. 12. 2005 20:55
Re: :-)
:-) ;-) Děkuju... moc si tvých slov vážím :yes:
29. 12. 2005 20:53
Re: SÝKORKA
Nene... opravdu to tak vidím. Fabii jako v rámci možností dokonale dotažený minisedan... Umím si představit, že v tom i jedu. Sedan nahoře... to je pro mne absolutně vyloučené. Dokonale a věčně. Rozeznám vteřinově styl od paskvilu. Jako kraťas je ten novej Yaris uchopitelnej a svým způsobem milej. Ovšem samozřejmě pro manželku. Těžko si v tom představit chlapa... Myslím i že to tak má být. Dámské autíčko. A sedí.
29. 12. 2005 20:48
Re: SÝKORKA
No, já bych ti odsouhlasi to spojení - malý japonský sedan. Na "pohlednost" máme oba rozdílnej názor... Fabia je přesně takový sedan, jaký má být. Nenápadný, stylisticky dotažený. Já souhlasím s kolegy, že v této třídě sedan nemá co pohledávat, ale když už... pak Fabia je fakt dokonalá...
29. 12. 2005 20:45
Re: SÝKORKA
>:D Nedělám, neboj... :yes:
28. 12. 2005 23:16
Re: Ach jo,
Spad´jsi z višně, ne. Ty nevidíš tu jistou ruku designéra u Fabie? Ty nevidíš tu zoufalost předku tady, tu fádnost boků? Tu tragikomedii předního spojleru? Sundej brejle...