Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota zahájila výrobu Yarise, hodlá jich prodávat až 200 tisíc ročně

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Toyota chce v Evropě do dvou až tří let prodávat milion aut ročně.

První nová Toyota Yaris třetí generace sjela z montážní linky ve výrobním závodu Toyota ve francouzském Valenciennes. Nový Yaris v bílé barvě se zážehovým motorem 1,0 l VVT-i byl prvním vyrobeným kusem nové generace této modelové řady značky Toyota ve výrobním programu francouzského závodu TMMF (Toyota Motor Manufacturing France).

Didier Leroy, prezident a CEO Toyota Motor Europe, při této slavnostní příležitosti uvedl: „Nový Yaris urychlí náš rozvoj a pomůže značce Toyota využít svůj potenciál na evropských trzích – jsem přesvědčen o tom, že v příštích dvou až třech letech bychom měli v Evropě prodávat nejméně milion vozů ročně.“

Toyota má v plánu prodávat každoročně na evropských trzích na 200 tisíc vozů s modelovým označením Yaris.

Model Yaris se na evropských trzích objevil poprvé již v roce 1999. Jeho pozdější generace stavěly na již proslulé koncepci kompaktních vnějších rozměrů při zachování prostorného interiéru. Třetí generace této koncepce zdědila promyšlený návrh karoserie předchůdců, avšak exteriér je nyní dynamičtější.

Yaris nyní zákazníkům nabídne ještě vyšší míru praktičnosti a inovací. Základem koncepce interiéru je kabina s orientací na řidiče, především s důrazem na ergonomii jeho polohy za volantem a rovněž použití materiálů příjemnějších na dotek s ohledem na vyšší vnímanou kvalitu interiéru. Toyota je pyšná na nový palubní systém Toyota Touch multimediálními a navigačními funkcemi.

V České republice bude nová Toyota Yaris třetí generace představena v říjnu letošního roku.

Automobilka již dříve slíbila také příchod hybridní verze Yaris HSD . Ve Francii by se měl malý hybrid vyrábět od roku 2012.

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Avatar - pario
15. 7. 2011 22:11
Yaris
Palubný systém Toyota Touch s multimediálními a navigačními funkciami bude už v základe? To som zvedavý .