Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Trabant pravděpodobně ožije, vyrobí ho Herpa

Dan Vořechovský
Diskuze (53)
Práva na dřívější ikonu východoněmeckého automobilového průmyslu Trabant nedávno získal výrobce modelů Herpa, který má plán na výrobu nového Trabanta v retro stylu. První koncept nového Trabanta bude ve zmenšeném měřítku k vidění již ve Frankfurtu.

Německý výrobce modelů automobilů a letadel Herpa získal práva na značku Trabant a na autosalonu ve Frankfurtu představí svou novou vizi s názvem „Initiative newTrabi“. Cílem není nic jiného než oživení výroby automobilů značky Trabant. Model v měřítku 1:10, který bude prezentován na autosalonu ve Frankfurtu, je zatím prvním návrhem. K tomuto modelu se budou moci vyjádřit návštěvníci frankfurtského autosalonu, ale také návštěvníci webových stránek www.newTrabi.com. Názory návštěvníků pak Herpa promítne do finální podoby skutečného vozu.

Daniel Stiegler z marketingového oddělení Herpy uvádí, že je možná jak malosériová, tak velkosériová výroba. Od toho se také bude odvíjet cena nového Trabanta, kterou Stiegler v tuto chvíli odhaduje v rozmezí od 12 do 50 tisíc eur. Na případné výrobě by měla Herpa spolupracovat se společností Funke und Will, která vyrábí roadster Yes, a také s mnichovskou automobilkou BMW, která by měla dodávat některé díly.

Jasné je to, že Herpa vůz nebude vyrábět ve svých výrobních prostorech v Dietenhofenu. O možné rozsáhlejší, možná i velkosériové, výrobě je Herpa připravena jednat s třetími výrobci. První jednání by mohla proběhnout už ve Frankfurtu.

Dan Vořechovský
Diskuze (53)
10. 9. 2007 14:45
Re: přestat prznit legendy!!
:yes: vidím to taky tak... Originál je jen jeden, ať už je to Mini, Beetle nebo Trabi. Výrobci by si z nich měli vzít příklad. Ani jeden z nich nebyl retro-mrtvolkou, nýbrž ve své době neuvěřitelně jednoduchým, pokrokovým, nadčasovým vozem. Bohužel, z nedostatku invence a naprosté tvůrčí impotence nezbývá automobilkám nic jiného, než se dojemně vracet k dobám, ve kterých ještě uměli vytvořit něco nového a převratného...
10. 9. 2007 14:43
Strecha
Ty brďo...!!! Odkukali bielu strechu z novej Fabky!!!
10. 9. 2007 14:38
Re: Nedorobok
Mozno. Ale mozno by to bol stvortakt z plechu a nie z plastu, ktory by nechcel okrem benzinu aj dost oleja, nesmrdel a nezacal horiet skoro pri kazdej nehode...
10. 9. 2007 14:24
Re: přestat prznit legendy!!
Niečo také u nás chýba.
Avatar - Blue Sun
10. 9. 2007 14:23
Re: přestat prznit legendy!!
No, aerodynamika takového trabiho dostává docela na frak :)) Trochu by se to asi podepsalo na spotřebě paliva,která by beztak nebyla nejnižší, vzhledem k levnější technice a motorům.