Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Třetí generace hybridních Toyot příjde zřejmě za tři roky

Ondřej Láník
Diskuze (69)
Japonský list Asahi včera přinesl zprávu předpovídající příchod další generace hybridních pohonů od Toyoty. Menší hybridní ústrojí s lepšími parametry by se mohlo dostat do většiny vozů široké modelové řady Toyoty...

Japonský list Asahi včera přinesl zprávu předpovídající příchod další generace hybridních pohonů od Toyoty. Menší hybridní ústrojí s lepšími parametry by se mohlo dostat do většiny vozů široké modelové řady Toyoty, již dnes přitom největší japonská automobilka vyrábí 8 různých automobilů s hybridním pohonem.

Levnější a menší má být třetí generace hybridního hnacího ústrojí, které by se na trhu mohlo objevit v roce 2008. Plánovaná kapacita by se měla dostat až k šesti set tisícům hybridům ročně, uvedl včera japonský list Asahi.

Toyota se netají ambicí stát se největším výrobcem automobilů na světě. Mezi hybridními automobily již Toyota dominantní pozici má a v roce 2010 by chtěla ročně výrobit milion hybridů. Letos vznikne přibližně 250 tisíc hybridních Toyot a Lexusů. Příští rok vzroste objem produkce na 350 až 400 tisíc, mj. díky rozšíření výroby o čínský a americký závod, které budou vyrábět Priusy, resp. hybridní model Camry.

Ondřej Láník
Diskuze (69)
17. 11. 2005 17:47
Re: FAŠÍRKA MÍSTO MOZKU
Já netvrdím, že tenhle můj náhled je náhledem většinovým. Je ale můj. Tak mi ho neber... 90% vozů je tu nižší střední či malé vozy, přitom v rukách občanů je to podle mne tak 98% Jo, asi většina volí auto ve své třídě podle ceny... Tak ať se každej zamyslí, zda těch 100 táců je rozhodnejch... Podle mne ne. To je jako v hodinkách... Všechny jdou... jen ty švýcarský jdou tak nějak hezčeji ;-)
17. 11. 2005 16:51
Re: FAŠÍRKA MÍSTO MOZKU
Cena mne nezajímá... tak jako tak jde v dané třídě max o 100 - 200 tisíc... Důležité je srdce... akcent na "obsah" a historii... já když si přečtu, že krása Alfy je vystopovatelná do předminulého století, neboť italští tvůrci kočárů byli vyhlášeni svým uměním krásna... jsem dojatej a hrdej, že patřím k této civilizaci... To je můj svět... Neupírám ti právo na to, být po propočtech cen rozhodnut koupit auto pod plachtou jen proto, že je levnější naž Guru a ža má motor, kterej točí jako kávomlejnek co mám v kuchyni na presso... Jo, i to je cesta. Věř mi, že jí neopovrhuji... ale volím jinou...
17. 11. 2005 11:17
Re: HYBRIDNÍ HYMNA
Jo. :yes:
17. 11. 2005 11:16
Re: GLOBUS
:-) :yes:
17. 11. 2005 11:07
Re: GLOBUS
Určitě máš pravdu... Jednoduché vidění - jen jedno je dobré, všichni ostatní jsou špatní... Rychlá odpověd na neschopnost hledat ve složitosti světa cesty... A pak, zajímavé je i to, že chvála je nechtěná. Přece není možné milovat auta a z nich jen některá... já hledám krásu jak v 911ce tak v Picantu... přece auta... to jsou klenoty jako ženy... všechny jsou krásné... to jen naše oči šilhají... ;-)