Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tři technické novinky Nissanu a Infiniti na třech videích

David Bureš
Diskuze (1)
Nissan a Infiniti chystají tři nové bezpečnostní systémy a na videiích názorně ukazují, jak mají pomáhat.

Nissan a Infiniti na třech videích ukazují, jaké technické novinky uvedou do svých vozů v následujících letech. Dva systémy rozšíří jízdní a parkovací asistent Around View Monitor, třetí pak adaptivní tempomat.

Around View Monitor bude příští rok doplněn o funkci Moving Object Detection. Ta pomocí zadní parkovací kamery a nového systému zpracování obrazu dokáže při zařazení zpátečky detekovat osoby a další objekty v okolí auta. Objekty jsou na obrazovce následně zvýrazněny červeným rámem, řidič je pak na ně upozorněn pomocí zvukového signálu a varováním na přístrojové desce. Jak přiložené video ukazuje, systém bude využívat i kameru na přídi vozu.

Součástí Around View Monitor bude také varování před kolizí s vozidly v mrtvém úhlu a varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu.

Systém potlačení zrychlení rovněž využije kamery asistentu Around View Monitor. Systém pomocí kamer ve vnějších zpětných zrcátkách rozezná díky čarám na vozovce parkovací místo, pomocí radaru v přídi pak pozná, zda se před automobilem nachází zeď nebo jiný objekt.

Pokud řidič při parkování omylem sešlápne plynový pedál místo brzdového, systém dokáže vůz automaticky zabrzdit. Na trh bude tento systém uveden do dvou let.

Adaptivní tempomat bude rozšířen o Predictive Warning System využívající radar v přídi auta. Ten dokáže rozeznat nejen automobil přímo před řidičem, ale i další automobil před ním.

Pokud řidič nezačne včas brzdit, systém jej před srážkou začne postupně varovat zvukovými a obrazovými signály, následně utáhne bezpečnostní pásy.

David Bureš
Diskuze (1)
5. 12. 2011 17:39
Pedal Misapplication
Člověk už musí být kus idiota, aby si při parkování spletl plyn s brzdou.
Některé elektronické asistenty jsou jako prevence před bouračkou fajn, ale kraviny jako tuhle opravdu nepochopím.