Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Trolejbusy Škoda Electric pro Pardubice

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Škoda Electric dodá do Pardubic celkem patnáct nových trolejbusů. Tamní dopravní podnik díky tomu získá do svého vozového parku zástupce dvanáctimetrového typu 30 Tr.

Škoda Electric na východ Čech dodá nové trolejbusy za více než 150 milionů korun během druhého čtvrtletí příštího roku.

Radek Kapr, obchodní manažer Škody Electric k tomu uvedl, že se jedná o jednu z větších dodávek v rámci České republiky za poslední dobu. Současný kontrakt navazuje na předchozí dodávky trolejbusů pro Pardubice, realizované v posledních letech.

Nízkopodlažní vozy pro Pardubice budou v souladu s moderními trendy vybaveny klimatizací prostor pro cestující i řidiče. Díky novým přírůstkům budou Pardubice schopny obnovit část vozového parku, který dnes čítá více než padesát vozidel. Nákup bude spolufinancován z fondů Evropské unie.

Trolejbus Škoda 30 Tr je plně nízkopodlažní vozidlo s celkovou délkou 12.180 mm, šířkou 2550 mm, výškou 3400 mm a celkovou pohotovostní hmotností 10.800 kg, k jehož pohonu slouží elektromotor o výkonu 160 kW. Maximální rychlost vozidla s maximální kapacitou až 104 cestujících je 65 km/h.

Společnost Škoda Electric nabízí tyto trolejbusy i ve verzích schopných jízdy mimo trolejové vedení vybavených vedle baterií i superkapacitory nebo pomocným diesel generátorem o výkonu do 100 kW.

V loňském roce dodala do Pardubic plzeňská společnost tři nové vozy typu 30 Tr. Škoda Electric tím navázala na předchozí dodávky, kdy od roku 2010 do východočeského města dodala deset vozidel typu 26 Tr a čtyři velkokapacitní vozy 28 Tr.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)