Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tuhle upravenou Škodu 1000 MB už jste viděli? Vznikla před lety na Slovensku

Jan Zajíc
Diskuze (20)

Klasické škodovky přitahují úpravce nejen v České republice, oblíbené jsou pochopitelně také na Slovensku. A právě tam se před několika lety zrodilo tohle embéčko.

Stojí za ním Kliment z díly jménem Cruisincolors, která se v Banské Bystrici věnuje především lakování automobilů.

Možná si pamatujete, že už jsme o této lakovně v minulosti psali. Loni v září nás totiž zaujalo jedno zvláštně upravené embéčko na prodej. I to je dílem Cruisincolors.

Škoda 1000 MB, kterou vám ukážeme tentokrát, by měla být starším projektem. Tvůrce na facebookových stránkách dílny popisuje, že jeho příběh začal už v roce 2004, kdy koupil odstrojené a vyvařené embéčko, u něhož stačilo dodělat lakýrnické práce.

Klement se k nim však kvůli nedostatku volného času dostal až po nějakých pěti letech. A nakonec toho změnil víc. V roce 2010 měl hotovo.

Způsob úpravy, který slovenský nadšenec zvolil, připomíná modifikace v duchu "custom Amerik". Auto přišlo o ozdobné lišty, nápisy a podobně, jeho karoserie působí mimořádně uhlazeně. Nechybí výrazný lak, růžovo-fialovou perleť doplňuje bílá perleť na střeše. S tou ladí také světlé provedení interiéru.

Stejnou kombinaci barev najdeme také na kolech a pneumatikách.

Foto: Cruisincolors.sk

Zajímavá je výměna zadních světel. Klimovi se totiž ty původní nelíbí, údajně kvůli Škodě 1203, která je má také. Proto dozadu nasadil světla ze Škody Tudor.

Dozadu se nastěhoval upravený a vyšperkovaný motor ze Škody 120, spojený s pětistupňovou manuální převodovkou. Embéčko také dostalo přední kotoučové brzdy, vzadu zůstaly původní "bubny".

Jestli zajímavě upravená Škoda 1000 MB dělá někomu radost i dnes, bohužel nevíme. Auto totiž bylo před několika lety na prodej. Kde a jak skončilo tak netušíme. Ale třeba to víte vy. Jestli ano, určitě nám dejte vědět.

Jan Zajíc
Diskuze (20)

Doporučujeme

25. 2. 2021 09:48
Vozík
A tohle už jste viděli? :D https://www.veteran-prodej.cz/…ted-edition-242/
2. 1. 2021 14:27
MB 1000
Tuto upravenu skodu som videl nedavno na prepravnom voziku v malom mestecku v blizkosti Bratislavy.
5. 12. 2020 09:12
Uprava skoda 1000
Vazeny dizajner, neviem ako tento paškvil zhodnotit. Dla mojho nazoru je o jednu krasnu klasicku Skodu 1000 menej lebo niekto sa nudil a znicil auto....mohol byt z toho za tie peniaze spraveny krasny kusok v povodnom zneni....toto nema cenu....tak mozno na nejake diely.....z mna absolutne nechutny projekt
Avatar - Jerry.Gunman
4. 12. 2020 18:34
Re: Vynikl celistvý tvar a styl, ale hezčí to podle mne není
Tomu dotyčníému, co má tohleto... ehm... na svědomí, nadefekovat do ruk a 14 dní nepustit k vodě. Co mu to nebohé eMBéčko udělalo???
4. 12. 2020 16:10
Re: Vynikl celistvý tvar a styl, ale hezčí to podle mne není
V súčasnosti všetky nové autá môžeš nazvať modernými, ale máloktoré nazveš pekným. O elegancii sa dnes už ani nehovorí.