Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tuning SUV? Toto není dílo znuděného úpravce, ale samotného Volkswagenu

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Nejen v českém prostřední jsme zvyklí na nejrůznější automobilové kreace. Nestává se ale často, že by se do nich pustila sama automobilka.

Modely Volkswagen Atlas a Atlas Cross Sport jsou prostorná SUV, jejichž primárním úkolem je uspokojení početných rodin. Hlavně těch amerických a čínských, neboť v našich končinách se tento typ vůbec nenabízí.

Asi nikdo si od automobilu podobného střihu neslibuje kdovíjaké sportovní vlastnosti. Volkswagen se však rozhodl ukázat, že i takováto krabice může mít sportovní nádech a pustil se do úpravy, která na první pohled připomíná spíš počin znuděného tunera s plnou taškou bankovek. Ale proti gustu…

Koncept se jmenuje Atlas Cross Sport GT a vychází z výbavového stupně R-Line. Má však přepracované zavěšení s hodně nízkou světlou výškou, dvaadvacetipalcová kola ABT Sport HR Aerowheel (ano, už i takové firmy dělají aerokola) a vyspělou brzdovou soustavu Tarox. Exkluzivitu podtrhuje speciální lakování Kingfisher Blue a veškeré chromované detaily nahradila černá.

Video se připravuje ...

Se standardním modelem si tuto kreaci nespletete ani v kabině. Dostává sedačky Recaro a specifickou páku samočinné převodovky či bezpečnostní pásy. K dispozici je i jedinečná zadní středová konzola, která svým designem navazuje na tu přední.

Pohon obstarává čtyřválec 2.0 TSI vypůjčený z Golfu R, tady však dostává jiné turbodmychadlo a jeden chladič navíc. Agregát disponuje výkonem 223 kW (300 k) a pojí se se sedmistupňovou dvouspojkou a pohonem všech kol.

„Chtěli jsme upozornit na mnoho skvělých atributů modelu Atlas Cross Sport, zejména na jeho výrazný vnější styl, jenž odráží jeho potenciální výkonnostní schopnosti,“ uvedl Sean Maynard, marketingový specialista Volkswagenu. A co na tuto tvorbu říkáte vy? Ono je to v zásadě jedno, protože koncept, který je součástí projektu Enthusiast Fleet, má být jednorázovým cvičením, které nezamíří do sériové produkce.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme