Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Učni Volkswagenu u Wörthersee: Golfy Variant Biturbo a GTI Dark Shine

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Stánek Volkswagenu byl na letošním srazu koncernových automobilů u rakouského Wörthersee nejen největší, ale představilo se na něm i nejvíce konceptů. Do jejich výroby se zapojili rovněž učni.

O tom, že učni wolfsburské střední školy se tentokrát zapojili do přípravy konceptů pro 34. Sraz koncernových vozů u Wörthersee, jsme vám psali již několikrát. Věděli jsme, že automobil bude na základě Golfu GTI Performance, později bylo také jasné, že dostane černo-zlaté zbarvení. Nyní se ale vůz již oficiálně představil, jmenuje se Dark Shine a my už jsme jej viděli.

Na první pohled se jednalo o výrazný automobil, a to ani nemluvíme o zvuku audio aparatury, který se rozléhal všude kolem. Automobil má decentní bodykit, je snížený, stojí na krásných tmavých kolech a celkově vypadá naštvaněji, ale ne nevkusně, byť barevná kombinace není zrovna decentní. V interiéru najdete mnoho upravených detailů, přičemž hlavní je kombinace tmavé alcantary a žlutých doplňků. Hudba s výkonem 3500 W je ovládána pomocí tabletu.

Úpravy však nejsou pouze vizuální. Dvoulitrový turbomotor TSI pod kapotou dostal nový mezichladič, jinou řídicí jednotku a karbonový airbox sání. Díky těmto úpravám má motor výkon 290 kW (395 koní) a točivý moment 487 N.m.

Učni ze Cvikova se však nechtěli nechat svými wolfsburgskými kolegy zahanbit a tak vytvořili Volkswagen Golf Variant Biturbo Edition. Tento vůz dostal kompletní techniku z Passatu Bi-TDI, tedy dvoulitrový turbodiesel o výkonu 176 kW (240 koní) a točivým momentem 500 N.m. , sedmistupňovou automatickou převodovku DSG a pohon všech kol.

Vůz dostal výrazně snížený podvozek, velká zářivá kola a modrou barvu Alor blue s černými pruhy Deep Pearl. Podlážka zavazadelníku se dá vysouvat, nechybí kožené čalounění nebo modré doplňky uvnitř. Na automobilu pracovalo 14 učňů.


Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Avatar - MadPete
15. 5. 2015 15:53
Profit
Hlavně aby VW taky vyráběl nějaké Profitable Editions. Má sice víc ostrých verzí a edic golfa než porsche u 911, ale jednicový zisk nejnižší v odvětví.
Avatar - boost.
15. 5. 2015 13:32
Nice
Až na ty polepy a bedny v kufru moc pěkný. Mohli by to hodit do Original Zubehör. :-!
15. 5. 2015 13:12
prvni video z aktualniho deni u Wörthersee
[odkaz]
folcvagn je proste laska na prvni pohled