Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Uhádnete nejprodávanější ojetiny v Česku, Polsku a na Slovensku?

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Síť bazarů AAA Auto zveřejnila přehled nejžádanějších ojetých aut za letošní rok. Jestliže chutě českých a slovenských řidičů jsou velmi podobné, Poláci mají mírně odlišný vkus.

Se statistikami z „Áček“ se na stránkách Auto.cz potkáváte poměrně často. Poskytují totiž docela ucelený pohled na český, respektive středoevropský trh se staršími automobily, jakým se ostatní velcí hráči zatím pochlubit neumějí. Vedle přehledu o celkové situaci na inzertním trhu s ojetinami v Česku zaujmou též údaje přímo ze sítě zmíněných bazarů.

Ty za letošních 11 měsíců dohromady prodaly přes 92 tisíc aut, což je nejvíce v historii AAA Auto, přičemž se dá předpokládat, že v prosinci číslo velmi pravděpodobně přeleze psychologickou hranici 100.000 prodaných zánovních a starších vozů.

Video se připravuje ...

Vzhledem k dostatečně velkému reprezentativnímu vzorku data velmi dobře vypovídají o vkusu zájemců o ojetinu, který minimálně v Česku téměř kopíruje registrace nových automobilů. U nás tudíž nepřekvapí obrovská obliba domácích škodovek, které si však skvěle vedou také na Slovensku a u severních sousedů v Polsku. To se však vymyká obrovskou oblibou Opelu Astra, který například v českém žebříčku deseti nejprodávanějších ojetin v AAA Auto ani nenajdeme.

Nejprodávanější ojetiny v AAA Auto
Pořadí Česko Polsko Slovensko
1. Škoda Octavia Opel Astra Škoda Octavia
2. Škoda Fabia Škoda Octavia Škoda Fabia
3. Škoda Superb Ford Focus Volkswagen Passat
4. Volkswagen Passat Kia Sportage Volkswagen Golf
5. Volkswagen Golf Volkswagen Golf Kia Ceed
6.  Hyundai i30 Renault Megane Škoda Superb
7. Kia Ceed Volkswagen Passat Hyundai i30
8.  Ford Focus Dacia Duster Kia Sportage
9. Škoda Kodiaq Toyota Yaris Opel Astra
10.  Kia Sportage Opel Insignia Suzuki Vitara
Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Doporučujeme