Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ukradený Ford Mustang se po 28 letech vrátil majitelce (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Pokud se někomu ztratí auto, pravděpodobnost jeho nalezení je bohužel velmi malá. I když je to třeba klasický Mustang z roku 1967. Ale sem tam se na někoho usměje štěstí...

Mustangy první generace jsou snem mnoha fanoušků a sběratelů a někteří si ho splnili i u nás. Za mořem je to (nebo alespoň bývalo) mnohem jednodušší. Lynda Alsip z kalifornského Salinas si před třemi dekádami koupila zelený kousek. Potřebných 800 dolarů si slečna vydělala na letní brigádě v obchodě s potravinami. Pony byl tehdy stejně starý (pardon, vlastně mladý) jako ona, bylo mu sedmnáct. Shodný rok narození jejího miláčka se nabízel, požádala tedy příslušné úřady o všeříkající registrační značku LYNDA67.

Ale soužití vozu a majitelky trvalo jen dva roky. Pak jí ho prostě z parkoviště před domem ukradli. A konec? Ne tak docela. Letos se jiný muž pokusil právě takový zelený mustang v Salinas znovu zaregistrovat. Úřadům tvrdil, že ho koupil v roce 1991 na renovaci, jenže místnímu DMV (Directory of Motor Vehicles) se to zdálo podezřelé, protože záznamy chyběly.

Takže veškeré materiály dostala kalifornská dálniční policie. A hle, její šéf Christopher Menchen jako správný puntičkář v uniformě prošel všechny záznamy a objevil hlášení o ukradeném mustangu z roku 1986. Identifikační znaky včetně VINu se shodovaly, Lyndin skvost byl tehdy zaregistrován na její matku, v USA sice můžete řídit už od šestnácti, ale přihlásit na sebe auto ještě ne. Kontakt na současného „vlastníka“ California Highway Patrol měla, takže nezbývalo nic jednoduššího, než se k němu do garáže vydat. I s Lyndou.

Ta dostala 22. prosince předčasný vánoční dárek, znovu se po dlouhých osmadvaceti letech setkala se svým krasavcem. Pochopitelně se za ta léta notně unavil, odpadla nějaká ta loga a tak dále, takže dnes už sedmačtyřicetiletá plavovlasá dáma, matka dvou dětí, plánuje jeho renovaci. Příběh se šťastným koncem neunikl ani televizi NBC a nechyběly u něj emoce včetně připevnění kopie původní značky. Na policii je teď zbytek, tedy došetření celé záležitosti.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)