Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Umělec udělal z Lady 2104 speciál Krotitelů duchů. Je hezčí než originál?

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Ecto-1 patří mezi nejznámější filmová auta. A právě upravený Cadillac Krotitelů duchů inspiroval jednoho umělce k vytvoření zajímavé alternativy.

Michajl Sačko (Mikhail Sachko) totiž na speciál Krotitelů duchů virtuálně předělal Ladu 2104, tedy ruský kombík vyráběný v letech 1984 až 2012.

Zajímavé je, že Sačko jako základ použil Ladu výrazně upravenou. Všimněte si agresivního bodykitu s masivními nástavci blatníků, zvětšeného rozchodu kol, nižší světlé výšky a velkých kol. Ta navíc obouvají hladké pneumatiky.

"Boule" na přední kapotě naznačuje, že si umělec do auta vysnil nový motor, jistě podstatně větší a výkonnější než standardní 1,5litrový čtyřválec.

Na první pohled to možná není patrné, ale i tyhle nové sportovní prvky sympaticky navazují na původní Ecto-1. Bílá kola dávají vzpomenout na pneumatiky s bílými bočnicemi velkého Cadillacu, zadní blatníky zase trochu připomínají charakteristické zakryté podběhy originálu.

A velice podobná je samozřejmě i barevná kombinace s bílou karoserií a červenými pruhy po stranách. Chybět nemohou ikonická loga Krotitelů duchů.

Také výbava jasně vychází z Ecto-1. Na střeše tak najdeme modré majáky a kompletní "duchařskou" výstroj, přístup k vybavení uloženému na střešním nosiči usnadňuje žebřík.

Tak co myslíte, slušela by Krotitelům duchů taková Lada? Nebo dáváte přednost původnímu Cadillacu? A mimochodem, jestli si originál chcete připomenout a dozvědět se, jak vznikl, doporučujeme vám náš starší článek, který je plný zajímavých informací o této filmové legendě.

Jan Zajíc
Diskuze (6)
15. 12. 2021 14:22
Asi už tak víc jak 40 let jsem neviděl...
...ty tehdy oblíbené dvoumetrové prutové laminátové antény. Tady hned dvě. :-)
15. 12. 2021 06:50
Už mu len chýbajú...
na prednej kapote matriošky na streche kempingový samovar :-) :-)
15. 12. 2021 06:37
Veď sa hovorí....
že ,,Každý si nesie svoj kríž" :-)
14. 12. 2021 21:14
Umenie...
Tak toto je typické ruské "emanie". Nechutná zlátanina. Presne úroveň úroveň tvorby pána Mazala. V jeho "článku" je toľko hodnotných informácií, že si na jeho dočítanie a pochopenie asi budem musieť zobrať deň voľna. To sa chlapec zase raz vybúril.
Avatar - kari.laz
14. 12. 2021 20:56
Není
Není :no: