Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Umění od studentů Royal College of Art inspirované Jaguarem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Poctu minulosti i přítomnosti značky Jaguar v podobě plastiky představila dvojice studentů na letošním festivalu designu a architektury v Londýně.

Kovová plastika v životní velikosti inspirovaná především sportovními modely automobilky Jaguar je vystavena na festivalu Clerkenwell Design Week, pořádaném od 21. do 23. května v Londýně.

Autory a tvůrci plastiky, připomínající především současný F-Type a zároveň i klasický E-Type, jsou Ewan Gallimore a Claire Miller, studenti Royal College of Art. Své dílo vytvořili ve spolupráci s týmem designérů značky Jaguar ve Whitley v Coventry za využití řady zařízení používaných při tvorbě koncepčních vozů.

Jaguar, jako hlavní sponzor letošního ročníku Clerkenwell Design Week, v rámci spolupráce Royal College of Art vybíral z návrhů devíti týmů studentů designu vozidel a textilního designu. Na přípravu a prezentaci svých studií měli studenti pouze dva týdny.

Vítězný návrh dvojice Ewan Gallimore a Claire Miller vybrali designéři Jaguar a samotní tvůrci o svém díle řekli, že jeho cílem má být zobrazení plynulého přechodu mezi interiérem a vnějším prostorem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)