Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Unicat proměnil MAN TGS v úchvatné obytné vozidlo s vlastní dílnou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Německá společnost Unicat se specializuje na stavbu výjimečných obytných vozidel. Mezi její nejnovější díla patří souprava, která má sloužit jako zázemí závodního týmu při dálkových soutěžích.

Unicat se sídlem v německém Dettenheimu má ve své nabídce speciální nástavby pro lehká, střední i těžká nákladní vozidla, které nabízí ve čtyřech řadách pojmenovaných TerraCross, Individual, Professional a Special.

Vozidla z produkce této společnosti jsou využívána při humanitárních misích i jako zázemí pro závodní týmy při soutěžích jako je rallye Dakar. Právě to je i případ novinky, kterou tato společnost připravila pro jeden závodní tým z Kazachstánu.

Unicat MD75HMB+WT69 je oficiální označení pro vozidla MAN TGS 26.540 6X6 s 15,2 litrovým motorem o výkonu 397 kW a pohonem všech tří náprav, které je doplněno o dvounápravový přívěs.

Třínápravové vozidlo MAN TGS 26.540 6X6 nese obytnou nástavbu rozdělenou na několik oddělených místností. Hlavní z nich je obývací pokoj, jehož součástí je i plně vybavený kuchyňský kout, v němž nechybí ani kávovar. Posádka si může odpočinout na sedací soupravě, na níž se může usadit až šest osob a má k dispozici i bar a multimediální systém s televizní obrazovkou.

Proti kuchyňskému koutu je speciální komora, v níž lze například sušit vlhké oděvy a vedle ní je sprchový kout s WC. Zadní část obytné nástavby na podvozku nákladního vozidla je vyhrazena pro prostornou ložnici.

Přívěs je rozdělen na dvě části, z nichž ta přední je obytná a ta zadní pak pracovní. V obytné části nechybí kuchyňský kout, sprchový kout a ložnice se čtyřmi oddělenými lůžky. V zadní pracovní části je dílna s vybavením pro mechaniky závodního týmu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)