Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Unikátní Alfa Romeo Giulia SWB Zagato se ukázala v Miláně. Prohlédněte si ji v pohybu

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Na konci loňského roku známá italská karosárna Zagato odhalila kupé, postavené na technice Alfy Romeo. Jediný existující kus se nedávno ukázal v Miláně.

Připomeňme, že Alfa Romeo Giulia SWB Zagato vznikla pro nejmenovaného německého sběratele. A že italské studio jeho stavbou současně oslavilo 100 let spolupráce s automobilkou Alfa Romeo.

Jako základ posloužila platforma Giorgio od Alfy Romeo, která ale byla zkrácena. Zcela nová karoserie pak byla vyrobena z uhlíkových vláken. Pod přední kapotou pracuje dvěma turbodmychadly přeplňovaný 2,9litrový vidlicový šestiválec pocházející z Giulie GTAm, což znamená výkon 397 kW a točivý moment 600 Nm. Poháněna jsou zadní kola, ovšem síla k nim neputuje skrze automatickou převodovku z GTAm, nýbrž přes šestistupňový manuál.

Kupé tedy vzniklo v jediném exempláři, přičemž další kusy nejsou v plánu. Prohlédnout si vůz v pohybu je proto jedinečná příležitost. Učinit tak můžeme díky videu, které se objevilo na YouTube kanálu Nostalgear: zruba dvě a půl minuty dlouhý klip se odehrává v nočním italském městě Milán.

Video se připravuje ...

Záběry jsou působivé a Alfu Romeo Giulia SWB Zagato ukazují ze všech možných úhlů, jedna věc jim však podle nás chybí. Tvůrci se měli více věnovat zvuku jedoucího vozu, místo něj nabízí vcelku nezajímavý hudební doprovod. Škoda. I tak ale video stojí za zhlédnutí.

Kromě video pak v Miláně vznikla ještě řada atraktivních fotografií, ty najdete v galerii.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

30. 4. 2023 00:59
Re: Sbohem
Řekni tento šílený hlod na nějakém alfistickém srazu a nebudeš stačit utíkat! :-[] :-[] :-[]