Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ÚOHS posuzuje nákup prodejců Mazdy a Hyundai

ČTK
Diskuze (1)

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal posuzovat nákup skupiny firem, které se zabývají prodejem aut značek Hyundai a Mazda, průmyslovým holdingem Czechoslovak Group.

Vyplývá to z oznámení zveřejněného na internetových stránkách úřadu. Holding o nákupu šesti firem informoval letos v květnu, transakce ale podléhá povolení ÚOHS.

Video se připravuje ...

Úřad se obchodem zabývá v takzvaném zjednodušeném řízení, rozhodnutí by tedy měl vydat do 20 dní. "K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblastech maloobchodního prodeje nových a ojetých osobních, lehkých užitkových a obytných vozidel, poskytování servisu, údržby a oprav osobních a lehkých užitkových vozidel, velkoobchodního a maloobchodního prodeje náhradních dílů a autopříslušenství, zprostředkování financování nákupu vozidel a pronájmu osobních, lehkých užitkových a obytných vozidel," stojí v oznámení úřadu.

Součástí akvizice je společnost Hyundai Centrum Praha, která je největším prodejcem vozů Hyundai v České republice, společnosti Hyundai Centrum České Budějovice patří mezi třemi desítkami dealerství značky Hyundai čtvrté místo a třetí společnost, Car Star Praha, jež vznikla v roce 2017, je druhým nejvýznamnějším prodejcem automobilů Mazda na českém trhu. Skupinu doplňuje prodej a půjčovna obytných vozů pod značkou Car-Star a tři společnosti, které se zabývají pronájmem nemovitostí Car Star Immo, Car Star Fleet a Whare factory. Společnosti ze skupiny za rok 2018 dosáhly obratu ve výši 1,7 miliardy korun.

Portfolio CSG zahrnuje výrobu a prodej strojírenských produktů pro automobilový, železniční, letecký či hodinářský průmysl, dále výrobu speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů či munice. Podniky holdingu zaměstnávají více než 8000 lidí a v roce 2017 vygenerovaly tržby 25 miliard Kč.

ČTK
Diskuze (1)

Doporučujeme

1. 10. 2020 10:15
Největší prodejce Hyundai v CZ je AutoPalace Butovice ;-)
... ne Hyundai Centrum Praha, to je no.2