Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravce se snaží do Porsche 911 nacpat obří V8 s kompresorem. A dopředu...

Martin Tolar
Diskuze (0)

Porsche 911 se vyrábí desítky let podle stejného receptu s motorem vzadu a pohonem zadních kol. Občas se ale najde někdo, kdo chce mít tuhle legendu jinak.

Ano, už vás zase otravujeme s dílnou Danton Arts Kustoms, ale její tým se zase pustil do netradiční přestavby. Tentokrát se firma rozhodla do Porsche 911 nacpat jiný motor, navíc ne ledajaký a ne na původní místo.

Tohle Porsche 911 Cabriolet generace 997 dostane nový obří motor Hemi V8 z Dodge. Jenže tak masivní agregát se do splývavé zádě subtilního německého kupé nevejde. Takže se nastěhuje dopředu a dostane pořádný kompresor, který má podle plánů trůnit nad kapotou.

Vzadu tedy zbude prázdné místo po šestiválcovém boxeru, které zaplní výtvor od YasidDesign. Počítejte s velkým křídlem, zadním difuzorem a výfukem. Všechny blatníky navíc dostanou pořádné rozšíření. Pozadu nezůstane ani přední část, počítá se se zakázkovým nárazníkem a světly z nového modelu.

Dílna se novou stavbou pochlubila na svém instagramu. Celou technickou specifikaci zatím nezveřejnila, ale potvrdila, že vymění nejen motor, ale i podvozkové komponenty a brzdy, aby auto fungovalo co nejlépe.

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme