Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravy u manipulovaných vozů koncernu Volkswagen jsou téměř schváleny

redakce AUTO.CZ
Diskuze (40)
Vyšetřování skandálu s emisemi bude trvat ještě několik měsíců. Už nyní jsou ale schváleny technické úpravy u téměř všech postižených naftových vozů.

Německý úřad pro motorová vozidla (KBA) schválil technické úpravy u více než 90 procent naftových vozů, u nichž automobilová skupina Volkswagen manipulovala s měřením emisí. U zbylých automobilů Volkswagen dopracuje technické detaily úprav do konce listopadu. Manažerům společnosti to řekl šéf skupiny Matthias Müller. Podle něj budou náklady úprav zhruba 8,5 milionu naftových vozů prodaných v Evropě technicky, fyzicky i finančně zvládnutelné.

KBA schválil úpravy u modelů s motory o objemu 1,6 a 2,0 litru. Volkswagen ještě musí předložit technická řešení pro malé vozy o objemu 1,2 litru, uvedl Müller. Podle něj nebude většina úprav vyžadovat větší práci.

Volkswagen v září přiznal, že do zhruba 11 milionů aut s naftovými motory po celém světě instaloval software, který umožňuje manipulovat s výsledky měření emisí oxidů dusíku. Největší skandál v osmasedmdesátileté historii Volkswagenu již srazil tržní hodnotu podniku o třetinu, donutil k odchodu generálního ředitele společnosti a vedl k vyšetřování po celém světě.

Společnost si ze zisku ze třetí čtvrtletí odložila na náklady skandálu 6,7 miliardy eur (přes 180 miliard Kč). Celkové náklady, včetně pokut a vyrovnání žalob, se odhadují na desítky miliard eur.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (40)
25. 11. 2015 07:47
Re: jsem vypozoroval, že tábory dieselových příznivců a odpů
A jsou i tací, kterým vadí novodobí zelení = ekoteroristé a rádi by zpět staré dobré motory, které možná trochu smrděly, ale byly jednoduché, spolehlivé, v reálném provozu úsporné s okamžitými reakcemi po přidání/ubrání plynu.
Avatar - Pepa_007
24. 11. 2015 20:05
Re: jsem vypozoroval, že tábory dieselových příznivců a odpů
Je pravda, že když člověk dýchá exhalace z dieslového auta, tak bývá často člověku nevolno. Na tom se shodneme. Škoda je, že plno lidí neřeší co vypouští jeho auto a že tím někomu jinému může způsobit rakovinu. ... ale prostě svět je takovej. Bohužel. :-(

Ono když soused zatopí PETkama v kamnech, ta si to taky nenechá každý líbit.
24. 11. 2015 19:14
Re: Hlavně
Tak ta sedla! >:D >:D >:D Trojan Piech! >:D >:D >:D
24. 11. 2015 18:19
Re: jsem vypozoroval, že tábory dieselových příznivců a odpů

Němečtí ekologové: Renault vypouští pětadvacetkrát více oxidů dusíku
[odkaz]
Re: jsem vypozoroval, že tábory dieselových příznivců a odpů
Mně zase vadí francouzská auta, ta vaginální zejména. I s jejich smrdutými diesely. A také nesnáším koprovku :-)