Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Usain Bolt představil vlastní elektromobil. Je to městské vozítko s dojezdem 24 kilometrů

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Legendární sprinter se po sportovní kariéře vrhá do podnikání a představuje elektromobil vlastní značky. Přivítejte Bolt B-Nano!

Roku 2017 na světovém šampionátu v Londýně ukončil ikonický jamajský sportovec Usain St. Leo Bolt profesionální kariéru. To ale rozhodně neznamená, že už o něm nebudeme slyšet. Bolt se totiž vrhnul do podnikání a propaguje vlastní dopravní prostředky. Nejprve elektrické skútry, které teď doplňuje elektromobil z vlastní produkce.

Vůz se jmenuje Bolt B-Nano a jeho maximální dojezd je zhruba 24 kilometrů. Novinka je tedy logicky určena jen pro cesty na krátké vzdálenosti v centrech měst. Jedná se o auto s koncepcí 1+1, kterou známe například z Renaultu Twizy. A vejdou se prý i nějaká ta zavazadla.

Novinka byla představena na konferenci Viva Technology v Paříži, nedozvěděli jsme se však žádné podrobnosti o použité technice, bateriích či maximální rychlosti. Usain Bolt při prezentaci uvedl, že jde o první maličký elektromobil na světě s vyměnitelnými bateriemi. Něco podobného umí i již představený Seat Minimó, ten však zamíří do výroby až v roce 2021.

Malý přepravník je samozřejmě určen ke sdílené mobilitě, takže lze předpokládat, že jich na parkovištích nejen v centru Paříže uvidíme opravdu hodně. Boltova společnost, která byla založena minulý rok a sídlí na Floridě, dále uvedla, že kromě elektromobilů chce rozšířit i svou flotilu skútrů.

„Provedli jsme rozsáhlý výzkum v městských oblastech a jsme připraveni revolucionizovat dopravu. Věříme, že můžeme poskytnout skútr, který pomůže při zmírnění tranzitních problémů s minimálním dopadem na pohodlí chodců,“ stojí v oficiálním prohlášení společnosti.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme