Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úvodní edice Fordu Mustang Mach-E je už vyprodaná. Většina zákazníků volí čtyřkolku a větší baterie

David Bureš
Diskuze (5)

Nový elektrický crossover od Fordu je zatím hitem v Kalifornii. Více než čtvrtina objednávek na Mustang Mach-E pochází právě z „Golden State.“

Ford v listopadu odhalil podobu očekávaného crossoveru s elektrickým pohonem, který se inspiroval slavným pony carem Mustang. Zatímco mnozí fanoušci jméno novinky (Ford Mustang Mach-E) kritizovali, že kazí image slavného auta, zákazníkům to vůbec nevadí. Úvodní edice First Edition pro modelový rok 2021 je totiž už vyprodaná.

Automobilka v této souvislosti zveřejnila několik zajímavých statistik o dosavadních zákaznících. Díky tomu víme, že většina z nich (55 %) volí pohon všech kol. Ještě oblíbenější jsou pak baterie s vyšší kapacitou, tuto možnost volí více než 80 % amerických klientů. V takovém případě totiž baterie s kapacitou 98,8 kWh umožní vozu ujet až 600 kilometrů (podle metodiky WLTP).

Velký zájem je pak také o ostré provedení Mustang Mach-E GT. Bezmála 30 % amerických klientů si objednalo právě tuto verzi s pohonem všech kol, o výkonu 342 kW a točivém momentu 830 N.m.

Auto si zatím nejvíce objednávají klienti z Kalifornie, kde jsou kvůli striktním emisním pravidlům elektromobily nadmíru populární – ostatně i Tesla těží ze zájmu z Golden State. V případě Mustangu Mach-E více než čtvrtina všech objednávek pochází právě z Kalifornie.

Video se připravuje ...

Co se pak týče barev, nejpopulárnější je doposud šedá Carbonized. Hned 38 % klientů ve své objednávce zvolilo právě tento odstín. Následuje modrá metalíza Grabber (35 %) a červená Rapid (27 %).

Ford Mustang Mach-E je možné objednávat i na českém trhu. Ceny startují na částce 1.481.200 Kč za verzi se standardními bateriemi s kapacitou 75 kWh, pohonem zadních kol a výkonem 190 kW. První kusy se podle předběžného odhadu v Česku objeví na konci roku 2021.

David Bureš
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
31. 12. 2019 20:34
Re: California...."Golden state"?
Neomarxist - ti staří byli rudí, ti noví jsou zelení (rudá je pod povrchem)
Avatar - pradeda777
31. 12. 2019 15:23
California...."Golden state"?
Dávno to už je "Marxist state", aby bylo jasno...... :-[]