Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Už víme co přichystala Honda pro Ženevu

Michal Fokt
Diskuze (10)
Už pár let Honda sází na svou sportovní image, kterou doplňuje péčí o životní prostředí. První charakteristiku značky zastoupí studie ostrého Accordu, druhou pak vodíkový kompakt FCX. Novinek však bude více...

Už pár let Honda sází na svou sportovní image, kterou doplňuje péčí o životní prostředí. První charakteristiku značky zastoupí studie ostrého Accordu, druhou pak vodíkový kompakt FCX.

Diváckým lákadlem na stánku Hondy bude sportovní studie na bázi sedanu Accord, vyvedená ve stylu nazvaném „Muscle-Tec“. Accord s rozšířeným rozchodem, masivními blatníky, extrémní maskou chladiče a předním nárazníkem spolu s futuristickým zadním nárazníkem opatřeným difuzorem nažene strach, ale sériové podoby se nedočká.

Méně extremistické příznivce značky potěší evropská premiéra kombíku Accord Tourer, který zaútočí na evropské trhy atraktivním vzhledem, zavazadlovým prostorem 576 l, chytrým jednodotykovým sklápěním zadních sedadel a elektrickým zavíráním pátých dveří. K dispozici bude též dvojice motorů 2.0 i-VTEC/114 kW a 2.4 i-VTEC/140 kW.

Prohlédnout si budete moci také stroje, s nimiž Honda v současnosti závodí. Nejvíce pozornosti pochopitelně vzbudí nový monopost týmu B.A.R., který bude v letošní sezóně F1 jediný, kdo bude využívat motory Honda. Zajímavým exponátem bude jistě též speciál Civic Type-R, který velmi úspěšně závodí v britské verzi série ETCC (European Touring Cars Championship). Honda však nezapomene ani na vítězný stroj kategorie Moto-GP, přestože má pouze dvě kola.

A jak to vypadá s ekologií a ekonomikou provozu? Evropa v Ženevě poprvé uvidí první sériově vyráběný vůz na palivové články, model FCX-V4, který se již prohání po Los Angeles.

Na své si přijdou i ti, kteří už se nemohou dočkat prvního stoprocentního turbodieselu Honda. Jeho parametry zatím ještě halí rouška tajemství, ale již nyní víme, že jednotka 2.2 i-CTDi bude mít výkon přes 140 koní (103 kW) a točivý moment překročí hodnotu 340 N.m!

Michal Fokt
Diskuze (10)