Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Británii jsou nejspokojenější majitelé Škodovek. Které modely v průzkumu uspěly?

Stanislav Kolman
Diskuze (12)
Studie mezi řidiči ve Velké Británii odhalila, že nejspokojenější jsou zde majitelé aut z Mladé Boleslavi. Škoda obsadila první dvě příčky.

Britský Auto Express uspořádal každoroční průzkum mezi tamními řidiči, ve kterém se majitelé automobilů mohou vyjádřit do vůbec největší studie spokojenosti v zemi. Jak přesně se jednotlivé vozy hodnotí? Noví majitelé aut rozdávají hodnocení v devíti kategoriích, namátkou jde o design, motor a převodovku, interiér či praktičnost a prostornost. Procenta jednotlivých položek jsou následně zprůměrována a vzniká závěrečné hodnocení. Novinkou žebříčku je informace o tom, kolik z dotázaných respondentů muselo řešit nějaké technické problémy.

První příčku v této kategorii letos obsadila Škoda Superb, s jejímž fungováním je spokojeno 93,4 % dotázaných. Překvapující je držitel druhé pozice, kterým je opět vůz mladoboleslavské automobilky. Konkrétně se jedná o model Yeti, který dopadl jen o necelou desetinu procenta hůře.

Až třetí místo patří některé z luxusních automobilek, 93,1% spokojenost tu slaví Lexus RX. Čtvrté místo náleží Toyotě RAV4 (93,1 %) a pětici nejlepších uzavírá Kia s modelem C'eed, jenž získal rovných 93 %.

Naopak na chvostu žebříčku, který čítá celkem 75 modelů, se nachází Citroën C1, Ford Mondeo, Citroën C3 Cactus, Audi A1 a Volkswagen up!. Auto Express dále uvedl, že automobily dohromady hodnotilo více než 70 000 nových vlastníků.

Pokud by na svých vozech mohli Britové něco zlepšit, chtěli by větší zavazadlový prostor, efektivnější navigaci nižší spotřebu paliva. Celkově je ale se svým rozhodnutím o koupi spokojeno 89,5 % dotázaných.

První místo je pro nejluxusnější vůz v nabídce Škody skvělý výsledek, průzkum ale odhalil i méně lichotivou statistiku. Pětina majitelů si totiž u Superbu stěžovala na technické problémy, ve většině případů se jednalo o elektroinstalaci.

Ještě horší je situace domácí automobilky Jaguar. V posledních dvanácti měsících totiž musela hned třetina vlastníků modelu XF řešit nějaké technické potíže.

Žebříček 10 nejúspěšnějších modelů v Británii podle průzkumu Auto Express
Poř.ZnačkaModelGeneraceÚspěšnost v %
1.ŠkodaSuperb3.93,42
2.ŠkodaYeti1.93,33
3.LexusRX4.93,14
4.ToyotaRAV44.93,11
5.Kiacee'd / pro_cee'd2.93,03
6.SuzukiVitara2.93,01
7.SeatLeon3.92,8
8.LexusCT1.92,42

Stanislav Kolman
Diskuze (12)
Avatar - white label
12. 6. 2017 16:15
Re: Titulok ako sa patri, ale ....
Pokud nevíš, kolik % majitelů si na technické problémy stěžovalo v průměru celkově, nemá to žádnou významnější výpovědní hodnotu, viz i:
"...V posledních dvanácti měsících totiž musela hned třetina! vlastníků modelu XF řešit nějaké technické potíže."
Vše je relativní...
Avatar - JDM
12. 6. 2017 15:58
Anketa
Co to je za anketu? Kdo z nich by napsal že se svým novým vozem není spokojený? >:D prostě se do těch 70tis lidi dostalo nejvíc skodovkaru.
12. 6. 2017 07:40
Re: Titulok ako sa patri, ale ....
Aj u nás v Hornej-Dolnej je Škoda in. Na druhom mieste je Zetor a pódium dopĺňa Terra! ;-)
10. 6. 2017 08:37
Titulok ako sa patri, ale ....
První místo je pro nejluxusnější vůz v nabídce Škody skvělý výsledek, průzkum ale odhalil i méně lichotivou statistiku. Pětina majitelů si totiž u Superbu stěžovala na technické problémy, ve většině případů se jednalo o elektroinstalaci.
Avatar - Joky
10. 6. 2017 07:07
Pepíci pozor :
To je přesně článek pro české Pepíky a jejich tlusté Mařky od ploten..

Ale že jsme Mařko udělali dobře a koupili jsme si taky
tu svoji vysněnou Škodověnku.... a jak se s ní jezdí do Kauflandu hmmm jedna
radost... a jak se do ní nakládají ty basy s pivem ....ááah