Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Česku je na prodej úžasná replika Dodge Power Wagon. Má motor z Viperu

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Jestli nad kopiemi ikonických vozů ohrnujete nos, podívejte se na tenhle kousek. Replika pick-upu Dodge Power Wagon totiž vypadá úžasně. A skvělé je, že může být vaše.

Dodge Power Wagon je auto, které má kořeny ve 30. letech, kdy automobilka dodávala armádě pick-upy s pohonem všech kol. Po druhé světové válce, přesněji v roce 1946, pak Dodge nabídl vůz i ostatním zájemcům - jako první "civilní" pick-up se čtyřkolkou.

Power Wagon se pak vyráběl spoustu let v několika generacích, v roce 1981 se další nástupce dostal jméno Dodge Ram.

"Česká" replika, která byla dostavěna v lednu letošního roku (zřejmě v USA, jak naznačuje americký původ uvedený v inzerátu), viditelně vychází z originálu, v mnoha ohledech se ale liší.

Stojí na žebřinovém rámu z chromolybdenové oceli, využívá přední nápravu Dana 60, zadní Dana 70 s uzávěrkou diferenciálu a pérování Rancho. A nechybí obrovské terénní pneumatiky Maxxis.

Kabina je ocelová, oproti originálu prodloužená o 20 centimetrů, a uvnitř najdeme kožený interiér.

Zajímavý je také pohon. Tvůrce totiž sáhl po osmilitrovém desetiválci z Dodge Viper o výkonu 300 kW. Pick-up by kromě spousty výkonu měl mít i zajímavý zvuk, o který se stará výfukový systém Magnaflow.

Jak asi očekáváte, takhle kvalitně sestavená replika nebude úplně levná. Máte pravdu. Prodávající za ni chce 3.999.000 Kč.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme