Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ve Francii někdo zkusil z citroënu udělat Trans Am. Dopadlo to přesně tak mizerně, jak čekáte

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Co dělat, když toužíte po klasickém Pontiacu Firebird Trans Am, ale máte jen Citroën Xantia? Tohle je možné řešení. I když ne moc povedené.

Z Francie se k nám dostaly fotografie černého Citroënu Xantia, který někdo pomaloval právě tak, aby připomínal legendární americký sporťák, který se proslavil zejména rolí ve filmu Polda a bandita (Smokey and the Bandit) z roku 1977. Ve snímku s Burtem Reynoldsem si zahrála druhá generace modelu Firebird.

Film kromě auta samotného proslavil také charakteristické zbarvení kombinující černý lak a zlaté doplňky - včetně ptačího ornamentu na kapotě.

Všechny tyhle prvky se ostatně objevují také na zmíněném citroënu. Kvalita provedení není zrovna ukázková, ale zase oceňujeme smysl pro detail. Za zadním sklem najdeme fešácký klobouk, podobný, jaký ve filmu nosil Burt Reynolds, a na kapotě se objevuje také drobný nápis upozorňující na 6,6litrový vidlicový osmiválec.

Asi nemusíme upozorňovat, že takový motor Xantia jistě nemá. Vůz ve Francii vyráběný v letech 1992 až 2002 dostal jako největší pohonnou jednotku 2,9litrový šestiválec.

Upravený citroën každopádně jistě poutá spoustu pozornosti. A když nad tím přemýšlíme, pokud to není myšleno vážně, jako recese tahle modifikace funguje docela dobře.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme