Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ve Španělsku byli zatčeni výrobci replik vozů Ferrari (+ video)

David Bureš
Diskuze (22)
Zatímco takové originální Ferrari California je možné pořídit od 176.200 eur, jeho španělská replika stojí méně než čtvrtinu této částky.

Ferrari ostře bojuje proti padělkům zboží se znakem vzpínajícího koně ve znaku, vedle padělků triček s hřebcem se automobilce nelíbí ani repliky jejích aut. Nyní tak informuje o tom, že ve Španělsku byli zatčeni výrobci replik vozů Ferrari.

Celkem bylo ve dvou dílnách ve Valencii zatčeno osm lidí, kteří pracovali ve firmě vyrábějící repliky vozů Ferrari. Policie zabavila celkem 17 automobilů, které byly kopiemi modelů F430 a 458 Italia. Po zabavení byla auta rozmontována.

Ferrari na adresu zabavených aut tvrdí, že se nejedná o kopie, ale o pouhopouhé padělky a přirovnává je k falešným kabelkám Hermés prodávaných na ulici. K tomu je nutné podotknout, že na světě existují mnohem horší repliky Ferrari.

V současnosti není jasné, jaké vozy podložily jako základ replik Ferrari. Natočená replika ale má motor uložený vpředu (motorový prostor s osmiválcem uprostřed auta je jen atrapa) s logem Toyota, což naznačuje, že jeho základem je nějaký japonský model. Pro repliky supersportů je například hojně užívána Toyota MR2, ta však má motor uprostřed.

Podle policie byly repliky prodávány přes internet, a to za cenu okolo 40.000 eur (v přepočtu asi milion korun). To opravdové Ferrari je mnohem dražší, nejlevnější model značky – kupé-kabriolet California – stojí 176.200 eur, tedy asi 4,56 milionu korun.

Ferrari připouští, že zájem o repliky jejích aut existuje, což podle ní dokazuje oblibu jejích automobilů. Přesto potenciálním kupcům doporučuje, aby raději navštívili jednoho z prodejců maranellských aut. Ferrari nyní provozuje asi 200 zastoupení v 62 zemích světa.

Doporučujeme

David Bureš
Diskuze (22)
15. 8. 2013 15:43
Re: diskuzni veda
Ferrari si nikto nekupoje na to, aby s ním jazdil do roboty. Ferrari nie je spotrebný tovar á la mercedes, audi alebo škoda, je to investícia a preto aj to spomínané nemá viac ako 1000km, pretože slúži akoúčet v banke, občas ako reklamné lákadlo, reprezentácia lifelevel.
Avatar - Rampa89
7. 8. 2013 10:31
Re: přestavby
No právě, že to není 2ZZ-GE, ale jen 1ZZ-FE, protože tam je jen VVT-i a plastové paroží sání. Takže na tuty celica T23. Jinak řemeslná práce vypadá takhle z videa dost dobře.
7. 8. 2013 08:56
Re: diskuzni veda
vtipalku >:D
Avatar - beibej
7. 8. 2013 00:30
Re: Myslím, že bych poznal ,že to není Ferrari
tak za 40 k eur se dá koupit i ojetý opravdový eFko.
Avatar - beibej
7. 8. 2013 00:29
Re: 2 padělky
Tak to dino humus, ale F40 je ještě horší. Jestli nevidíš hnusně tlustý rám dveří jak na obrňáku tak fakt nevim >:D