Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Velké SUV od Škody dorazí nejdříve v roce 2016

David Bureš
Diskuze (77)
Plánované sedmimístné SUV bude větší než stávající Yeti, automobilka mu dá patrně přednost před MPV.

Škoda Auto plánuje do roku 2015 výraznou modelovou ofenzivu, během které chce v průměru každých šest měsíců uvést na trh nový nebo faceliftovaný model. Plánované SUV však součástí této ofenzivy nebude, dorazí až po ní, nejdříve v roce 2016. Britskému magazínu Autocar to sdělil šéf automobilky Winfried Vahland.

Vahland potvrdil, že velké sedmimístné SUV je součástí budoucích plánů automobilky. Až v roce 2016 však pro něj bude volné místo. Předchozí roky totiž budou ve znamení velkého počtu nových a faceliftovaných modelů – vždyť jen letos mají být představeny Octavia III kombi, Octavia RS III a modernizované verze modelů Superb a Yeti.

Podle šéfa mladoboleslavské automobilky bude velké SUV pro Škodu důležité především na asijských trzích, evropští zákazníci totiž mají spíše zájem o menší SUV. Zájem Asiatů o větší SUV dokazuje i plánovaný Yeti s prodlouženým rozvorem o 60 milimetrů pro čínský trh.

Velký sportovně užitkový model, kterému se zatím přezdívá Snowman, má být k dispozici v sedmimístné i pětimístné variantě. Automobil bude patrně sdílet techniku s Volkswagenem Touareg, možností je ale také modulární platforma MQB.

Britský magazín naznačuje, že Škoda preferuje velké SUV před velkým MPV. Evropští zákazníci totiž mají v poslední době větší zájem o sportovně užitková auta než o velkoprostorové modely. O SUV je navíc velký zájem na klíčových trzích pro značku s okřídleným šípem ve znaku, v Rusku a Číně.

Cílem Škody je do roku 2018 prodávat 1,5 milionu automobilů ročně, čemuž má pomoci rozšířená paleta modelů. Během loňského roku Škoda prodala na celém světě 939.200 aut, což je ve srovnání s rokem 2011 nárůst o 6,8 procenta.

David Bureš
Diskuze (77)
17. 1. 2013 18:56
Octavia Combi
Viz nová světová - pravostranná - Octávka Combi: [odkaz]

:yes:
Avatar - Jaros71
17. 1. 2013 16:32
Re: SUV vs. MPV
Jen mám problém že nemají žádnou rezervu...Ani za příplatek!!
Loni jsme měli dva defekty které se nedají spravit..stát se to bez rezervy s dvěma dětmi..fakt úžasná předstva!! >:D
Podobně je na tom Ford s S-maxem..Jen nová Zafira ji má!!
Avatar - Jaros71
17. 1. 2013 16:29
Re: SUV vs. MPV
Souhlas...řešíme to stejné!! I když VW Touran je pořád dobrá volba. ;-)
17. 1. 2013 14:51
Re: SUV vs. MPV
Obě děti aktuálně v sedačkách a ještě dlouho budou, často na výlety jezdíme s dalším dítětem. Superb tedy má v mých očích omezení instalace 3 sedaček.
Jinak souhlasím, že oba velké MPV od koncernu dávají smysl - spolu s nimi nová Zafira a S-Max/Galaxy....
Avatar - Katikakus
17. 1. 2013 10:13
Re: Skoda milovana, Skoda zatracovana ...
:yes: