Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: 24 hodin ve světě Fordu

David Bureš
Diskuze (1)
Jak vypadá jeden den v americké automobilce Ford? Napoví přiložené video.

Ford v letošním roce slaví 111. narozeniny, americká automobilka byla založena 16. června 1903. Za dobu své historie se Ford stal globální automobilkou, která montuje své vozy na pěti kontinentech. Ford svoji současnost prezentuje na přiloženém videu.

Americký výrobce aktuálně zaměstnává 183.000 lidí na pěti kontinentech. Je tak opravdu globální značkou. Na to ostatně odkazuje slogan One Ford, který má zaměstnancům automobilky rovněž připomínat, že jednotlivé divize značky mezi sebou nemají soupeřit, ale spolupracovat.

Video prezentuje nejen výrobu Fordů v různých koutech světa, ale také práci ostatních zaměstnanců podílejících se na vzniku aut – například designérů.

Ford sice v současnosti sází hlavně na globální modely, které se v jednotlivých částech světa jen lehce odlišují, video ale ukazuje, že zákazníci z různých částí světa mají v oblibě jiné automobily. Zatímco z USA tak Ford prezentuje výrobu picku-upu série F, z Evropy je zase ukázána výroba malého hatchbacku Fiesta.

Podle Fordu probíhá montáž jeho aut v 35 továrnách po celém světě. Výrobu ale kvůli snížení nákladů hodlá v blízké době redukovat. V Evropě automobilka letos ukončí výrobu v belgickém závodu v Genku, v roce 2016 pak zavře své australské závody.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - romgator
26. 6. 2014 09:02
No, jako dobrý
Možná má jít o nostalgické video. Jednou se na to podívají a řeknou si, ,, tehdy jsme měli tolik továren a zaměstnanců a teď kulový '' . Vtip. Fordu přeji úspěch.