Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Audi R8 V10 plus při sprintu. Ta rychlost je šílená!

Jan Mička
Diskuze (155)
Už v pondělí přineseme velký test nového Audi R8 V10 plus. Zde je malá ochutnávka toho, na co se můžete těšit.

Video se připravuje ...

Testy supersportovních automobilů na Auto.cz nejsou úplně obvyklé. Nedávno jsme zde měli Porsche 911 Carrera S a loni dokonce Mercedes-AMG GT S, sami ale uznáte, to jde spíše o sportovní gran turisma, než bestie připravené utkat se takřka s jakýmkoliv běžně dostupným vozem planety. Audi R8 V10 je ale z trochu jiného těsta.

Nová generace supersportu od Audi vstoupila na český trh v druhé polovině loňského roku a díky kolegovi Jirkovi Baborskému jsme už dokonce přinesli první jízdní dojmy. Vůz má před zadní nápravou desetiválec o objemu 5,2 litru, ve specifikaci plus o výkonu 610 koní (449 kW) umí zrychlit z 0-100 km/h za 3,2 sekundy, dosáhne maximální rychlosti 330 km/h, a budí dojem všude, kde se objeví.

Suchá technická data jsou úctyhodná a zcela jistě dokážou navnadit k dalšímu zájmu o tento vůz, než ale vydáme velký redakční test, který v současné době připravujeme, ukážeme si jeho rychlost v praxi. V rámci testování jsme vyrazili na mostecký okruh, kde vzniklo klasické redakční video včetně autentického komentáře za jízdy, než nás ale organizátoři vyhnali zpět za boxovou zeď, napadlo nás vůz srovnat s něčím „normálnějším“. Sokem mocné Audiny se stal Lexus RC 200t s přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem o výkonu 180 kW, který si na ní v běžném životě rozhodně nebrousí zuby, stále jde ale o poměrně svižné auto pro movitější zákazníky.

Lexus ve sprintu pochopitelně prohrál a tímto článkem si jej za to rozhodně nechceme dobírat. Šlo nám především o to názorně ukázat rozdíl mezi sportovním a supersportovním vozem. Pravda, možná jsem za volantem Audi trochu ulil start (stejně byste na to hned přišli), na výsledek to ale nemá až takový vliv. Poslouchejte také zvuk vytočeného desetiválce – alespoň já jsem si okamžitě vybavil monoposty formule 1 z první poloviny minulé dekády!

Jan Mička
Diskuze (155)
Avatar - AUDIRS6
18. 4. 2016 22:37
Re: predcasny start
pohoda. ;-)
Janči ta za to hadam kamenovat nebude >:D
Clovek je tvor omylny. Aj ked tu to tak niekedy nevyzera... >:-[]
18. 4. 2016 22:03
Re: predcasny start
V tom pripade mi neostava nic ine ako sa ospravedlnujem za svoju senilitu - a najma zbytocne vlakno v diskusii. Zvycajne nemam problem citat text s porozumenim. Jedinou cenou utechy mi je fakt, ze ani Hammunasakra si tu poznamku v texte nevsimol, takze nie som jediny "pacient" :-)
Avatar - AUDIRS6
18. 4. 2016 21:19
Re: predcasny start
potvrdzujem, cital som ten clanok asi hodinu po uvedeni a uz vtedy to tam bolo. ;-)
18. 4. 2016 21:04
Re: predcasny start
Urcite to tam v dobe, kdys psal svuj koment, bylo. Ja jsem tu napsal prvni koment 16/4, tys psal az 17/4 a ja nekomentuju, dokud si clanek neprectu, na to jsou tu jini specialisti :-)
18. 4. 2016 19:44
Re: predcasny start
nie, v case pisania mojho prispevku toto v clanku spomenute nebolo - ale isty som si len na 90%. Verim, ze autor clanku potvrdi moje slova o dodatocnej uprave - podla mna je len dobre ak sa povodny clanok upravuje, aby zamedzil nepresnostiam/nepravdam.
Koniec koncov vysledok je ten isty - Lexus nema v predaji auto, ktore by nad R8 v sprinte vyhralo.