Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Bentley Continental GT V8 se vznáší nad Mnichovem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Bentley Motors oslavil příchod modelu Continental GT s vidlicovým osmiválcem ve velkém stylu a kupé se proletělo nad Mnichovem.

V rámci příprav na uvedení Bentley Continental GT V8 na německý trh se kupé proletělo zavěšené pod vrtulníkem nad Berlínem. Svou vzdušnou pouť ukončilo na speciálním pódiu na střeše komplexu výškových budov. Zde se konala část slavnostního představení novinky 300 pozvaným hostům.

Použití vrtulníků pro vyzvednutí Bentley na střechu dodalo celé akci patřičně dramatický nádech a zároveň bylo nejrychlejším způsobem jak dostat kupé na pódium umístěné na střeše.

Bentley Continental GT V8 má ve své přídí motor, který je převzat z Audi S8, v němž poskytuje výkon 382 kW (520 k) a točivý moment 650 Nm. V britském kupé, resp. kabrioletu v případě GTC, tento osmiválec nabízí výkon 373 kW (507 k) a točivý moment 660 Nm.

Poháněna jsou všechna kola, což zajišťuje mezinápravový diferenciál Torsen (rozdělení síly 40:60 ve prospěch zadní nápravy). Prostředníkem mezi silným osmiválcem a poháněnými nápravami je osmistupňová automatická převodovka s krátkými rychlostmi.

Jízdní výkony jsou podobně působivé jako v případě modelů se šestilitrovým dvanáctiválcem pod kapotou, automobilka slibuje nejvyšší rychlost vyšší než 290 km/h a zrychlení z klidu na 100 km/h v obou případech lepší pěti sekund.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
24. 3. 2012 23:31
aspoň
Aspoň Mnichovani uviději nějaký pěkný vůz, po všech těch 3er a X3...