Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Bezpilotní Audi A7 Sportback v běžném provozu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
Audi letos s prototypem, vycházejícím ze sériového A7 Sportback, spustilo testování autonomních systémů řízení v evropském provozu.

Audi A7 Sportback s autonomním systémem řízení předvedlo své schopnosti již v loňském roce na severoamerické půdě a letos zamířilo do běžného silničního provozu v Evropě.

Zahájení testovacího programu na dálnici A9 se zúčastnil i německý ministr dopravy Alexander Dobrindt a možnost usednout za volant vozu, schopného jízdy bez zásahu řidiče dostal mimo jiné i Sean Carson z britského magazínu Auto Express, který názorně předvedl, že v tomto voze se řidič může věnovat úplně jiným činnostem než je řízení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
28. 5. 2015 08:51
Audi do toho šláplo
Je vidět, že to Audi s autonomním řízením myslí opravdu vážně... a jak sleduju diskuse, dokonce i někteří čtenáři auto webů budoucí "auta bez volantu" v podstatě vítají. To je pro mě zajímavá informace, protože dosud jsem žil v mylném přesvědčení, že takové auto nemůže žádného současného petrolheada oslovit. Ti smířlivý ale mají výhodu, protože je ježdění bude i nadále bavit... >:D
27. 5. 2015 13:45
Re: to musi byt velka sranda
Zase tady halekáš o přetechnizovaném světě a sám řídíš auto se startérem, se synchrony, s ABS, s posilovačem řízení. Co jsi to za chlapa?
27. 5. 2015 11:17
Re: americke smerovky
Je to US specifikace (jiná jsou i přední světla, máš odrazky na stranách). Audi vyvíjí autonomní řízení v USA (v Palo Alto v Kalifornii), je to tedy zřejmě jedno z jejich aut s německou registrací. Možná je to i ten stejný kus, s kterým jeli do Las Vegas.

Vzhledem k tomu, že je to prototyp, by neměl být problém pro automobilku získat případnou výjimku. Nicméně lze na silnici potkat červeně blikající auta, zřejmě neoficiální dovoz a nevím, jak to dostali přes technickou. Nikdy jsem to nemusel řešit. Přední značku však připevnili.
27. 5. 2015 10:58
Re: to musi byt velka sranda
Ne že by mě řízení obtěžovalo, ale tobě přijde něco zábavného na ploužení se v zácpách? A kolikrát se člověk prostě chce dostat efektivně z A do B. Zajímavé cesty nebývají efektivní.

Pro mne to není zajímavé, dokud na to budu muset dohlížet. Když musím provoz sledovat, tak mohu také řídit. Pomíjím, jestli bych vůbec měl koule na to si sednout dozadu s prázdným místem řidiče. :-) Profesionální řidič je léty prověřené řešení.
27. 5. 2015 10:41
Re: to musi byt velka sranda
on by si to navysost uzival a na tvari by mel stale usmev jako tento smajlik >:D