Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: BMW M3 a instalace příplatkových dílů za 322.000 Kč. Mrkněte s námi do zákulisí

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Dostali jsme exkluzivní příležitost nahlédnout pod ruce technikům v pražském CarTecu v den, kdy na BMW M3 instalovali příplatkové položky M Performance. Zážitek si samozřejmě nenecháme jen pro sebe.

Že je vám modré BMW M3 Competition M xDrive povědomé? Máte skvělou paměť, vždyť právě tento kousek jsme pro vás testovali v listopadu. Na rozdíl od celé řady jiných testovaček dostává auto se stejnou registrační značkou prostor na našem webu znovu. Máme k tomu dobrý důvod, před pár dny totiž prošlo úpravou zahrnující instalaci příplatkových položek M Performance. A my jsme v pražském CarTecu byli u toho!

Dostali jsme tak unikátní příležitost podívat se, jak instalace M Performance dílů vypadá a probíhá. Pokud si myslíte, že takový „upgrade“ je otázkou několika desítek minut, pletete se. Samotná aplikace jednotlivých komponent je sofistikovaným procesem, při kterém odborní technici musejí postupovat krůček po krůčku přesně podle návodu. Z videa výše to dost možná není patrné, ale jen exteriérové úpravy si vyžádaly šichtu od rána do pozdního odpoledne.

Co už ze záběrů a přiložené fotogalerie vynikne jsou všechny M Performance inovace v hodnotě 322.503 Kč. Namátkou se bavíme o předním karbonovém splitteru testovaném v aerodynamickém tunelu, jenž podle výrobce vylepšuje nejen optickou, ale i jízdní stránku vozu. Nejvýraznější investici (s cenami jednotlivých položek se můžete seznámit níže) představuje M Performance tlumič výfuku z titanu. Je plně homologovaný a oproti standardnímu řešení uspoří zhruba osm kilogramů. Titanová je rovněž čtveřice koncovek s keramickým povrchem v matně černém provedení, společně s karbonovým difuzorem hlavní poznávací znamení upravené „em-trojky“.

Pokud si oproti standardnímu řešení slibujete práskání a uši trhající burácení, možná vás akustika nově nainstalovaného komponentu zklame. To je ovšem trend, se kterým mnichovský výrobce nenadělá nic: „Nařízení EU jsou nekompromisní, ať už jde o výfuk standardní nebo z originálního příslušenství,“ vysvětluje David Haidinger z českého zastoupení značky BMW. „U upravených výfuků jde spíše o tonalitu a hloubku zvuku a v neposlední řadě o hmotnost.“

Výčet úprav završuje několik položek pro zvelebení kabiny. Jmenovitě nástupní prahové lišty z karbonu, interiérové lišty Carbon/Alcantara a specifické opěrky kolene. Veškeré změny si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii, kde jsou podrobné snímky vozu před a po. A pokud vás zajímá akustika nového výfukového systému v plném zápřahu, těšte se na naše další video. V něm jsme pro vás připravili i jedno malé překvapení!

BMW M3: Ceny vybraných dílů M Performance [Kč vč. DPH]
Karbonový splitter 57.644
Tlumič výfuku z titanu 144.319
Modul koncovek výfuku z titanu 33.941
Zadní karbonový difuzor 47.380
Nástupní prahové lišty z karbonu 7874
Interiérové lišty Carbon/Alcantara 25.620
Opěrky kolene Alcantara 5725
Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

30. 12. 2021 21:47
Re: Tuzing
A pak že je krize :-)
Avatar - speedfred
28. 12. 2021 20:36
Re: Výfuk
Remus som dával na M235i od katov komplet dozadu a nejaké dramatické zlepšenie zvuku nebolo (a to som nemal OPF). Catback to už je o inom.
Je ale pravda že Remus bol o hodne ľahší ako seria a cena bola tiež úplne inde ako čítam tieto ceny.
Avatar - Brmbalik
28. 12. 2021 19:50
Tuzing
Za cenu mesiho auta, dostanes par nalepek na naraznik, hrozne vypadajici zadni neci jako difuzor s hroznyma koncovkama a znehodnoceny vyfuk. Cely vyfuk je origo svareny a tahle hruza drzi na sponkach, kdy origo vyfuk urizne flexou.
28. 12. 2021 19:34
Výfuk
144 tisíc za koncový titanový díl a ani to nezlepší zvuk? To nezní moc jako dobrý nákup. U Remusu za 75 dosáhnu lepšího výsledku. A pokud přihodím dalších 13, tak mám kompletní catback, což je ideální varianta, protože si sekundární katy a OPF filtr stejně nic jiného než hodit do koše nezaslouží (jsou tam naprosto k ničemu).

Pak to konečně zní, jak má: https://www.youtube.com/watch?… :) :yes: