Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: BMW M5 Competition je jako utržené ze řetězu

David Bureš
Diskuze (3)
Osmiválcové BMW M5 (F10) může být ještě drsnější. Stačí jej dovybavit paketem Competition.

V rámci loňského faceliftu BMW M5 byla příplatková výbava tohoto rychlého sedanu rozšířena o paket Competition. Ten nyní automobilka prezentuje pomocí přiloženého prezentačního videa, na kterém M5 s tímto balíčkem připodobňuje k nebezpečnému zločinci.

Hlavním prvkem paketu Competition je zvýšení výkonu motoru auta o 15 koní. Přeplňovaný osmiválec o objemu 4,4 litru díky tomu nabídne 575 koní (423 kW). Vyšší výkon znamená rychlejší akceleraci, M5 Competition zrychlí z 0-100 km/h za 4,2 sekundy.

Vedle toho M5 Competition disponuje upraveným podvozkem. Použito bylo jiné odpružení, tlumiče i stabilizátory. Jiné nastavení znamená snížení automobilu o přibližně 10 milimetrů, praktickým výsledkem úprav je lepší trakce auta.

Vedle toho je nastavení hydraulického hřebenového řízení Servotronic přímější. Sportovní projev pak zdůrazní upravené nastavení módu M Dynamic systému kontroly stabilizace DSC.

Vozy s paketem Competition je možné poznat už podle detailů karoserie. Součástí balíčků jsou speciální 20palcová kola z lehkých slitin a černě chromované dvojité koncovky výfuků.

Balíček Competition je možné vedle M5 pořídit také pro technicky spřízněný model M6, a to ve všech třech jeho karosářských variantách. Na českém trhu si zákazníci M5 za tento paket připlatí 225.925 korun.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - Dinar
21. 3. 2014 10:49
Re: divny
>:D :yes:
Avatar - Ham.
21. 3. 2014 00:36
Re: divny
A co bys nechtěl? Dvacítky v černé kůži s tonfou v ruce? Na to zapomeň, BMW má už takhle problémy s drážděním Amíků:
[odkaz]
>:-[]
20. 3. 2014 14:38
divny
proc tam jsou strážný z řad důchodců? v některých záběrech dosti pupkatých důchodců >:D skoro jako by neměli na pořádnej komparz