Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Dvě Toyoty GT 86 v driftovacím duelu na parkovišti

David Bureš
Diskuze (84)
Dvojice japonských drifterů ukazuje, jak nová Toyota GT 86 jezdí bokem.

Hlavní inspirací pro novou Toyotu GT 86 byla Corolla Levin AE86, slavná Hachi roku, známá pro vzrušení a radost za volantem, které poskytovala řidičům. Z přiloženého videa se zdá, že nový japonský sporťák má velkou šanci, že na svého předchůdce úspěšně naváže.

O pohon GT 86 se stará atmosférický zážehový čtyřválec s protiběžnými písty o objemu 1998 cm3. Agregát je naladěn na výkon 147 kW (200 k) v 7000 min-1, vrchol točivého momentu 205 Nm leží v 6600 min-1.

Motor spolupracuje se šestistupňovým manuálem, nebo se samočinnou převodovkou se stejným počtem převodových stupňů. Síla dvoulitrového čtyřválce je přenášena na zadní kola pomocí samosvorného diferenciálu.

Automobil zrychlí z 0-100 km/h do 6 sekund a jede maximální rychlostí 230 km/h.

S vývojem auta Toyotě pomáhala japonská automobilka Subaru, která bude prodávat vlastní verzi tohoto sporťáku. Ta se bude jmenovat Subaru BRZ. Oba vozy bude Subaru vyrábět v továrně Gunma severně od Tokia.

David Bureš
Diskuze (84)
Avatar - JDM
10. 2. 2012 19:27
Re: DRIFT JAKO MINDRÁK
Ale japonsko je driftovací velmoc mladí japonci mají úplně jiné hodnoty a představy jak říkáš garážového světa. Mladý evropan chce mít dvoulitr dízl aby to nežralo a v 1900ot\m ho to nacpalo do sedadel Mladý japonec chce auto se kterým bude jezdit dvěřma napřed bude ho moct vytunit jak motorově tak vizuálně a bude na to balit japonský holky ;-)
Avatar - Shr3k
10. 2. 2012 15:28
Re: DRIFT JAKO MINDRÁK
Však já reaguju na toho "znalce", který tenhle thread začal. Navíc zrovna v tomhle videu jsou to oba profesionálové, ten vysoký v tyrkysové helmě je Nobuteru Taniguči a toho menšího taky od vidění znám. Asi bych ho našel na některých svých fotkách. Na to, jaká mají ta auta malý výkon to zvládají perfektně.

Jen tak pro ilustraci:
[odkaz]
tohle je focené švenkem časem 1/200s cca z pěti metrů, tak si asi dovede člověk představit tu rychlost...
10. 2. 2012 10:36
Re: DRIFT JAKO MINDRÁK
Tak to ber pres Vidly.
A zkus to pojmout jako okruh, at jedes zpatky prave pres ty Vidly, je tam paradni zatackovita cesta z Vrbna (myslim) a tu je lepsi jet do kopce, nez z kopce.
Jestli se k tomu nekdy dostanu, tak ti poslu odkaz na google maps s trasou, co jezdim ja. Je to poskladany tak, at si muzes dat v dedinkach chill-out...
Avatar - Enthusiastic.driver
10. 2. 2012 09:34
Re: DRIFT JAKO MINDRÁK
Jo, já červenohorské sedlo žel bohu objevil až loni v listopadu a nemůžu se dočkat prvního pořádného rozpuku jara, kdy si ho snad dám za denního světla, vyspaný a na rozumných gumách nezničených půl dnem na okruhu >:D
Avatar - Dinar
10. 2. 2012 08:09
Re: Další starost
Problém je v tom, že ty tu hlavu, stejně jako většina prosťáčků, "spínáš" velmi zkratkovitě. Napřed čti, pak piš, tvoje plkání o volkswagenu nebo o mém "devalvování GT86" je zcela mimo mísu.

Můj příspěvek, na který reaguješ má dvě části.

První týkající se videa, ve kterém říkám, že ta paráda, o které v tomto smyslu píše kolega martin MPS, je parádou danou řidičem, ne autem. Pokud nechápeš, proč to píšu, pak je mi zcela jasné, že netušíš, co takové ježdění, které je k vidění na tom videu, obnáší z hlediska řidičských dovedností, jsi prostě řidičská řepa.

Druhý odstavec se týká samotné toyoty GT 86, nebudu se opakovat, schopnost čtení předpokládám u každého.

Jinými slovy, přestaň už blábolit, gumo! :-!