Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Hyundai i40 – Fluidní sedan v pohybu i staticky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Hyundai považuje model i40, který je nástupcem Sonaty, za svou nejdůležitější novinku nejbližších let.

Hyundai i40 rozvíjí designový jazyk Fluidic sculpture. Zvláštní důraz designéři kladli na celkové proporce, ale i na takové detaily jako je zakomponování světelných diod pro denní svícení.

Zástupce střední třídy se představil nejprve jako kombi vloni v Ženevě. To je sice nezvyklý krok, ale zároveň logický. Ve střední třídě tato varianta nezřídka tvoří více než polovinu odbytu. Sedan měl premiéru loni v květnu v Barceloně a na český trh dorazil na podzim.

Hyundai i40 sedan i kombi mají shodný rozvor náprav 2770 mm, stejná je i šířka 1815 mm a výška 1470 mm. Jediný rozdíl ve vnějších rozměrech představuje délka. Sedan je dlouhý 4740 mm a kombi je o 30 mm delší.

Na českém trhu je i40 s karoserií sedan nabízeno se zážehovými motory 1,6 GDI (99 kW) a 2,0 GDI (130 kW). Vznětové agregáty zastupuje turbodiesel 1,7 CRDi s výkony 85 a 100 kW.

JAKE.AUTO.CZ: Hyundai i40 (Přehled všech článků)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - jozephko
17. 2. 2012 20:37
Bez dvojlitrového diesla to bude prepadák
Aby som začal čo i len uvažovať o kúpe Hyundaia i40, musel by mať aspoň dvojlitrový diesel, v tom lepšom prípade dva dvojku. Jedna sedmička v aute atakujúcom vyššiu strednú triedu je na smiech - aj keď papierovo môže byť dvojlitru vyrovnaným súperom. Ale ako hovoria Amíci - objem ničím nenahradíš.
Prečo tým šikmookým (a nemyslím tým len kórejcov) tak strašne dlho trvá, kým pochopia triviálne veci? 2 príklady - Honda len pred niekoľkými rokmi začala do áut dávať palubné počítače - vtedy už boli všade úplným štandardom, len u Hondy nie.
Zisťoval som, prečo mazdy nemajú denné svetlá. V Mazde mi povedali, že keď japoncom predniesli túto požiadavku, tí sa len začudovane spýtali: "A to si Európana nedokážu zapnúť svetlá spínačom?". Čo k tomu dodať.