Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: I řazení zipem může způsobit problémy

Jan Mička
Diskuze (10)
Řazení zipem zvyšuje plynulost dopravy. Pokud ale selže lidský faktor, mohou z toho být velké problémy.

Řazení do jízdních pruhů pomocí metody zipu je v České republice dáno zákonem. Přesto se však někteří řidiči cítí nadřazenější a pravidlo ignorují, díky čemuž mohou vznikat dlouhé kolony. I když ale systém funguje, neznamená to, že se celý proces obejde bez problémů.

Důkazem toho je přiložené video, které je natočeno z pohledu řidiče kamionu. Ten spokojeně jede ve svém jízdním pruhu a tvoří dostatečnou mezeru od vozidla před sebou. Stříbrná Honda Civic by se mezi oba vozy bez problémů vešla, to by ale nesměl její řidič (nebo řidička) hrubě chybovat. V tomto případě už nezbylo nic jiného, než vyčkat na zastavení kamionu. Nutno podotknout, že ke střetu došlo v rychlosti 82 km/h. Délce brzdné dráhy se tedy nemůžeme divit.

Jan Mička
Diskuze (10)
12. 1. 2014 16:39
Re: jakej zip?
Přesně tak...
Avatar - rohYpnol
12. 1. 2014 11:05
Re: jakej zip?
Presne. Tohle uz je novinarska zoufalost...
11. 1. 2014 22:44
jakej zip?
situace na videu nemá se zipem vůbec nic společného a autor textu má asi s legislativou problémy.
11. 1. 2014 20:00
prečo je na vine podľa vás kamionista?
Podľa mňa ten vodič v honde nepatrí na cestu, keď sa nevie bezpečne zaradiť. Práve on(a) mal(a) vidieť v speťákoch najlepšie, či sa vojde a keď nie, tak predsa pridám a nie, že končí sa mi pruh, tak proste už vojdem pod kamión >:D >:D
11. 1. 2014 18:06
Re: ten kamion
Řidič kamionu to naopak udělal velmi zkušeně. Mohl na to dupnout a nechat auto odjet do jiného pruhu, kde by mohlo způsobit další, klidně hromadnou havárii. Takhle ho plynule odtáhl mimo provoz. Je zajímavé, jak každý nejdřív přemýšlí negativně, proč a jak to šlo udělat lépe.