Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak profi šofér Rolls-Royce chrání celebrity? Zeptali jsme se toho nejpovolanějšího

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Během jízd s novým Ghostem jsme měli možnost pohovořit s Andim McCannem, profi řidičem a lídrem šoférské akademie Rolls-Royce. Podělil se s námi o nejeden zajímavý příběh.

Před pár dny přivezla značka Rolls-Royce do Prahy novou generaci modelu Ghost, abychom jej mohli v rámci jednodenní zápůjčky vyzkoušet. Součástí celé akce nebylo jen samotné zapůjčení a následné vrácení vozu, ale i rozhovor s Andim McCannem, profesionálním šoférem a lídrem řidičské akademie značky Rolls-Royce.

Andi je nejen vynikající řidič, ale i skvělý vypravěč, který má co říct. Ještě než se stal „šoférem z povolání“, pohyboval se na závodních okruzích. Sám závodil a coby rádce v zákulisí nakouknul i do světa Formule 1. Má první otázka samozřejmě zněla, s jakou největší hvězdou tohoto sportu měl tu čest spolupracovat. Jenže Andi je kromě výše napsaného také typickým britským gentlemanem, který při skvělých historkách ze života nikoho nejmenuje. „Ale mohu vám prozradit, že jsem pracoval se dvěma jezdci, kteří se později stali mistry světa,“ říká nám se šibalským úsměvem.

Dnes Andi McCann vede šoférskou akademii značky Rolls-Royce a coby řidič vozí všude po světě nejen samotného šéfa automobilky, ale i pěknou řádku lidí ze světa showbyznysu. Andi je akční, vyprávění doplňuje intenzivní gestikulací a smíchem. Je radost ho poslouchat, o což jsme nechtěli ochudit ani vás. A tak jsme ho poprosili, jestli bychom si alespoň jednu historku nemohli natočit.

Zkušený šofér bez váhání souhlasil a na kameru začal vyprávět příběh, který je důkazem, že práce šoféra není jen o skvělém řízení. Musí se totiž umět pohybovat kolem vozu a v případě světových celebrit zabránit fotografům bulvárních plátků, aby „jeho“ pasažérky či pasažéry zachytili v jakékoliv nelichotivé situaci. Ve výše přiloženém videu se tak můžete podívat, jak před čočkami fotoaparátů ochraňoval mladičkou filmovou hvězdu něžného pohlaví.

A pokud vás Andiho práce a samotná šoférská akademie Rolls-Royce zajímají více, ve videu přiloženém níže se o ní její nejvyšší představitel rozhovořil podrobněji. Co přesně vlastně šoférská akademie znamená a komu je určená? Pozorně poslouchejte:

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
15. 6. 2021 13:13
Re: Crewe
Všechny archivy, uložené dřevo ze všech vyrobených aut, dokumentace atd zůstalo v Crewe, takže když Chceš dneska něco na RR před rokem 2000, tak musíš k Bentley.

Sranda no :-)
10. 6. 2021 15:26
Re: Machy
Jsem sice starej, nejsem módní guru, ale oblečení mi přijde cajk, má to jakýsi styl.a dnes to je zcela ok. Jinak boty s "traktorem" nejsou společenské a čepice také není houmeles, ale jen můj skromný osobní názor.
Avatar - kari.laz
10. 6. 2021 10:06
Re: Machy
Na tohle už jsem asi starý a moc normální. Ale tepláky na tkaničku, délkou na Havla (jak když čeká velkou vodu) a designem společenských kalhot a k tomu kožené společenské boty a houmeles čepici.
Kur*va kde je ta doba elegantních mužů, kdy muži byli muži a také tak vypadali, buď elegantní, nebo drsní.
9. 6. 2021 20:52
Crewe
Pán nemůže o skutečném RR nic vědět, to by se musel učit v Crewe a ne se učit v Mnichově...Je legrační, jak se snaží dělat, že jsou tou původní značkou RR...Jako když znojemský okurky dnes vyrábí Hamé:))
9. 6. 2021 18:31
Re: Machy
Taky mě to praštilo do očí. Chudák Andi se možná polekal co to je za prostituta.