Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak vyjet s trolejbusem zasněžený kopec

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Sněhová pokrývka v severoamerickém Seattlu se postarala o vznik zajímavého tandemu pro zajištění městské hromadné dopravy.

Seattle, ležící ve státě Washington, je největším městem amerického severozápadu a nerozkládá se právě na rovině. Sněhová nadílka se díky tomu postarala o kuriózní způsob zajištění provozu jedné zdejší linky trolejbusu.

Pro překonání převýšení, které nebyl trojelbus schopen zdolat vlastními silami, byl do akce zapojen vůz odtahové služby určený pro odtah nepojízdných nákladních vozidel a autobusů.

Vzhledem k sněhové pokrývce na silnici nebyl trolejbus ve vleku za odtahovkou, ale pro zajištění trakce a zdárné zdolání svahu byl tlačen. Severoamerická média, krátce po zveřejnění záznamu jízdy neobvyklé dvojice, začala řešit, kolik by padlo žalob v případě, že by tento tandem havaroval nebo způsobil nehodu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - gld
24. 1. 2012 16:14
Re: Born in the usa
V základe na tom niečo je..pravda. Tá súprava šla príliš rýchlo.
24. 1. 2012 08:50
Re: Born in the usa
No ono to až také pokrivené nieje. Tá súprava išla celkom rýchlo, stačí si predstaviť čo a ako by sa dialo keby im do cesty vošiel chodec, nejaké pomalé auto.... kto by ako brzdil a či by vobec niečo ubrzdili keď ten v podstate kamion frčal na nárazníku autobusu.... Ono Amerika je niekedyy na smiech ale v podstate ich systém učí k tomu aby každý robil to čo má a ako má. Stačí si pozrieť ako riešia bezpečnosť v US Steele. Niekdy to samozrejme doženú do krajnosti ale v základe na tom niečo je.
Avatar - gld
23. 1. 2012 15:59
Born in the usa
Naozaj by to ten trolejbus nezvládol sám? Však mal na zadných kolesách reťaze a kopec bol dosť...na rovinku >:D

Každopádne vidno pokrivené uvažovanie médií za mlákou. Tak dopravca príde s rýchlym a efektívnym riešením problému, aby bola zabezpečená hromadná doprava, a jediné čo ich napadne sú žaloby a súdy..
23. 1. 2012 15:56
lawyer
"Severoamerická média, krátce po zveřejnění záznamu jízdy neobvyklé dvojice, začala řešit, kolik by padlo žalob v případě, že by tento tandem havaroval nebo způsobil nehodu." >:D