Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak se vyrábí karoserie na míru?

Michal Fokt
Diskuze (2)
Automobilky vyrábí díly karoserie v obrovských sériích, ale co když chcete mít na autě naprostý unikát? Podívejte se, jak to dělají specialisté.

Díky masové výrobě jsou karosářské díly, vyráběné automobilkami, poměrně laciné, vývoj jejich forem je sice velmi drahý, ale náklady se rozloží na úplně minimum. Finančně velice nákladná je zejména speciální modelovací hlína, z níž vznikají finální tvary vozu, ta stojí na celé auto desítky tisíc euro. Ale co když nejste s prací designérů spokojení nebo se prostě chcete odlišit od davu? Pak nezbývá, než si navrhnout jednotlivé komponenty svépomocí nebo zadat práci tomuhle chlapíkovi, který vám z hrnčířské hlíny vymodeluje, co vám na očích uvidí a výsledkem je třeba takovéto unikátní zadní čelo pro Mazdu RX-7.

Michal Fokt
Diskuze (2)
15. 10. 2016 08:58
prilis zastarale a zdlouhave
pred 6 lety jsem pro klienta delal design karosarskych dilu na Lotus Exige, neb se zhlednul v designu zavodniho modelu Lotusu ktery nasel nekde ve hre GT, hlinu nemam zadnou a vse se delalo virtualne pro tisk formy, stacilo si napsat do lotusu kde ochotne poskytli bodytipy na montaz a modraky pro modelovani (nektere automobilky postytuji klidne i modely v catii, jen se musi pekne pozadat), scanrem se pak zamerili puvodni dily na aute a mohlo se zacit pracovat a hlavne menit vse dle libosti zakaznika i behem procesu, celej bodykit kde na aute zustala puvodni jen strecha (panel targy) vysel na necelich 220 tisic sakum prdum (jednoduzsi casti z karbonu a slozitejsi a skladane z lamina) + samozrejme zvlast lakovani

le jako jo, i tyhle stare metody maji sve kouzlo a puvab a patlat to z modelovaci hmoty asi bude docela zazitek :-)
Avatar - Ondore
14. 10. 2016 16:31
Poctivé remeslo
Nedávno som čítal o tom, ako sa zmení svet, keď umelá inteligencia dokáže vykonávať profesie, kde automatizácia doteraz nebola. Chlapík pekne ovláda svoje remeslo, ale povedal by som, že 3D tlačiareň mu zdatne bude konkurovať + v prípade havárie vytlačí nový diel na počkanie, kdežto on musí celú prácu robiť odznova.