Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jay Leno vs. Morgan 3 Wheeler

David Bureš
Diskuze (4)
S 3 Wheelerem dostanete méně pokut za rychlost, tvrdí Jay Leno v hodnocení tříkolky od Morganu.

Jay Leno, americký komik a moderátor, při svých toulkách Evropou navštívil továrnu značky Morgan v anglickém Malvernu, kde si na okolních silničkách mohl vyzkoušet vývojový exemplář tříkolky 3 Wheeler. Původní tříkolový Morgan, prodávaný mezi lety 1909 a 1953, Leno vlastní.

Americký milovník aut je z 3 Wheeleru upřímně nadšený a několikrát zopakuje, jak je fantastický. Na závěr Charlesu Morganovi řekne, že si jeden objednává.

Tříkolka má podle Lena skvělé jízdní vlastnosti. Neuvěřitelné je také podle něj to, jak Morgan na řidiče působí. Zatímco v supersportovních autech se i rychlá jízda zdá pomalou, v 3 Wheeleru je to přesně naopak. V nízkých rychlostech má řidič pocit, že jede rychle.

To je výhodou, tvrdí americký bavič, protože řidič tolikrát nepřekročí povolenou rychlost a nehrozí mu tak pokuta. Navíc se i při nízké rychlosti nenudí, ba naopak. Leno o 3 Wheeleru říká, že to je nejzábavnější auto, v kterém v poslední době jel.

Morgan 3 Wheeler je poháněn vpředu uloženým vidlicovým dvouválcem se vstřikováním paliva z dílny Harley-Davidson. Slavný výrobce motocyklů ale nechtěl mít s projektem nic společného, a tak se jej ujal známý ladič S & S. Výsledkem je 85 kW (115 k) na klikové hřídeli a 74 kW (100 k) na zadním kole.

Prostřednictvím pětistupňové převodovky, pocházející z dílny japonské Mazdy, je poháněno zadní kolo. Z 0 na 96 km/h zrychlí tříkolový sportovec za 4,5 s a dosáhne maximální rychlosti 185 km/h.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - euro89
18. 7. 2011 22:53
Re: Jeden kousek do Prahy...
V Británii startuje na 25tis. liber bez daně, což není zrovna levná hračka... ale zase je to Morgan. :-)
Avatar - gld
18. 7. 2011 22:26
Re: Jeden kousek do Prahy...
koľko to má stáť?
Avatar - Sonny Crockett
18. 7. 2011 16:56
Re: Jeden kousek do Prahy...
Já bych to bral v černé barvě s plameny v předu >:D Ale jinak souhlasím! :yes: Jen trochu odbočím: Škoda, že takového nástupce se nedočkal náš Velorex, oproti tomuhle je velor-x-trike jenom ... 8-s Ale i snaha se cení, a alespoň někdo to s Velorexem zkusil. :yes:
Avatar - euro89
18. 7. 2011 10:26
Jeden kousek do Prahy...
Nádherný auto (tříkolka), mít finance, tak taky jeden objednám v barvách RAF :yes: