Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jeep Grand Cherokee je důležitější než Eminem a Clint Eastwood

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Právě na tom se shodli Sergio Marchionne a John Jay. Nejedná se ovšem o upřednostnění automobilu před živými umělci, ale o reklamní spoty.

Sergio Marchionne se jako šéf koncernů Fiat a Chrysler shodl na tomto tvrzení s Johnem Jayem, globálním výkonným ředitelem společnosti Wieden + Kennedy. Právě tato firma je totiž hlavní reklamní agenturou koncernu Chrysler a zodpovídá za vznik reklamních spotů z posledních let.

Podle Marchionneho s Jayem byl reklamní spot na aktuální generaci Jeepu Grand Cherokee vypuštěný do éteru v roce 2010 pro vnímání koncernu Chrysler severoamerickou veřejností v jeho novodobé éře mnohem důležitější než dvojice reklamních snímků z let následujících.

Zhruba minutový snímek připomínající některé důležité momenty z historie Ameriky a vrcholící právě novým Jeepem Grand Cherokee měl nastavit zcela nová měřítka pro vnímaní nejen tohoto modelu, ale celé značky a koncernu zákazníky a přispět ke zvýšení jejich zájmu právě o domácí značky.

To se podle Marchionneho i Jaye podle tomuto prvnímu videu mnohem lépe než u dvouminutovým snímkům s Eminemem a Clintem Eastwoodem, připraveným pro Super Bowl 2011, resp. 2012. Zástupce Wieden + Kennedy na jejich adresu uvádí, že jsou sice zaměřeny na tradiční americké hodnoty, ale zároveň jsou příliš závažné a rozvláčné.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Avatar - Hammunasakra
22. 10. 2012 03:54
Re: Clint
NEJvětši BURAN široko daleko jste tu jedině VY VY VY :no: ;-\ :no: 8-s :no:
20. 10. 2012 14:45
Re: Clint
ten pán se trošku vyvinul od těch dob co o nich píšeš. opravdu jsi takový buran, že to nevíš?
Avatar - Ghostyx
19. 10. 2012 22:27
Re: Cherokee
Asi se tam zatim nikdo nemusel poradne vyhybat nejakemu losovi... ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
19. 10. 2012 21:42
Re: Detroit Rock City
On ten problém bude v tom, pokud se tedy mimous produkce nepodbízí cenou, že auta od jinud byla částečně módou (zejména mezi prestižními značkami) a že nabídla i lepší kvalitu. Jinak si těžko vysvětlit, proč by dal průměrnej amík peníze za něco, co nemá ani na domácí produkci. A za to si můžou (mimo toho cenového dumpingu) sami. Zkarátka us automobilky zaspaly dobu, jedinej segment, kde na ně nikdo neměl, jsou pick-upy. Ještě jsou tu slušné prodeje Stangu a Camara, Chall je trochu pozadu, ale snad to není zklamání. Ale co dalšího? Možná za to může i Hollywood... Ačkoli Clint, ten jezdí jen Gran Torino, do kterýho vlastnoručně osadil sloupek řízení. ;-)
Avatar - Barrichello
19. 10. 2012 21:22
Re: Clint
Příští rok ho maj dostat všechny verze.