Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mazda MX-5 - dokonalý recept na zábavu za volantem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Čtyři kola, motor, volant a dvě sedadla i tak se dá charakterizovat automobil, který v roce 1989 obnovil upadající slávu dvoumístných roadsterů s plátěnou střechou a je možné tvrdit, že bez Mazdy MX-5 by byl motoristický svět méně veselý.

O dvoumístném japonském roadsteru je možné říci, že je to kus historie. Na trhu je nepřetržitě od roku 1989 a v současnosti je nabízena již v třetí generaci, která stále zachovává základní koncept. Důkazem, že se jedná o oblíbený automobil, je i více než 700 000 prodaných vozů od zahájení prodeje první generace.

Mazda se při navrhování MX-5 držela zcela jednoduchého receptu. Pohonná jednotka je podélně uložena za přední nápravou, rozložení hmotnosti na nápravy je v poměru 50:50 a poháněna jsou kola zadní nápravy. K tomu se přidává rychlá odezva plynu s přesným řízením a je tu jedno z nejzábavnějších aut na trhu.

Více si můžete o Mazdě MX-5 přečíst v článku Mazda MX-5 - Žralok mezi lidmi uvedeném v magazínu a v testech vozu nazvaných Mazda MX-5 – hračka pro dospělé a Test: Mazda MX-5 Roadster Coupé - 365 dní radosti.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)