Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mazda Skyactiv – Kroky k nižší spotřebě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
V letošním roce uvádí japonská automobilka na trh první vozy s novými konstrukčními řešeními nazvanými souhrnně Mazda Skyactiv.

Skyactiv je součástí dlouhodobé strategie Sustainable Zoom-Zoom a spadají do ní všechny dosavadní inovace uvedené od roku 2008. Skyactiv zastřeší snahy Mazdy snížit mezi lety 2008 a 2015 spotřebu svých aut o 30 %.

Mezi první části této koncepce patří zážehové motory Skyactiv-G. Tyto pohonné jednotky jsou vybaveny přímým vstřikováním paliva a pro lepší rozprášení směsi využívají vstřikovače s víceotvorovou tryskou.

Pod označením Skyactiv-D se ukrývají nové vznětové motory. Ty mají mít mimo jiné dvoustupňové přeplňování, lineární odezvu a široké využitelné pásmo otáček.

Převodovky přispívající k snížení spotřeby nesou označení Skyactiv-Drive (automatická) a Skyactiv-MT (manuální).

Označení Skyactiv-Body nese nová lehčí a zároveň tužší platforma. Podvozek Skyactiv-Chassis znamená novou, lehčí a pevnější zadní víceprvkovou nápravu.

Mazda 1,3 Skyactiv-G: Nový motor se spotřebou 3,3 l/100 km

Mazda 3 SkyActiv: Nový motor a převodovka pro Severní Ameriku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
7. 6. 2011 08:58
Konecne
Doufam, ze se Mazde v dalsim obdobi s novejsi a vlastni technologii a jinym designem bude darit, jelikoz u Hondy po designove strance to jde z kopce...

:yes: