Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: McLaren testuje P1 v extrémních klimatických podmínkách

Michal Fokt
Diskuze (1)
Od zahájení prodeje duchovního nástupce McLarenu F1 zbývá už jen pár měsíců a za polárním kruhem probíhají intenzivní testu hypersportu McLaren P1.

McLaren chce dodat první kousky svého extrémního 916koňového hybridního superauta P1 už koncem letošního roku a vůze je tedy zcela logicky vývojově těsně před dokončením. Britská automobilka nyní poskytla efektní video z testů, které proběhly v nedávné době na severu Švédska, daleko za polárním kruhem. Na něj se spolu s fotografiemi z té samé lokace teď můžete podívat. Jak asi očekáváte, nebude nouze o dlouhé drifty a dosyta si užijete i jadrný zvuk osmiválcového motoru.

Auto, které vznikne jen v 375 exemplářích, testují i současní jezdci efjedničkového týmu McLaren Jenson Button a Sergio Perez, jenž tuto roli převzal od Lewise Hamiltona, jenž se letos nechal zlákat Mercedesem a podle jejich slov má McLaren P1 v mnoha ohledech kvality jejich závodního monopostu. O tom vůbec nepochybujeme...

Michal Fokt
Diskuze (1)
2. 5. 2013 14:30
Horké podmínky
Není pro supersport mnohem důležitější testování v extrémním vedru...? V zimě s tím nikdo nikam nepojede a horka dělají těmhle kárám dost špatně.