Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mercedes-Benz C 63 AMG vs. F1 vs. osmiválcový závoďák – kdo vyhraje?

David Bureš
Diskuze (1)
V Austrálii se proti sobě postavilo trio, které spojuje počet válců motoru. Jinak jsou ale velice odlišné.

V rámci závodního víkendu šampionátu Formule 1 v australském Melbourne proběhl netradiční souboj. Proti sobě se postavila tři velice odlišná vozidla – sériový Mercedes-Benz C 63 AMG, závodní speciál Holden VF Commodore a monopost Formule 1.

Za volant C 63 AMG se posadil bývalý australský závodník Mick Doohan. Pod kapotou základního C 63 AMG pracuje 6,2litrový osmiválec o výkonu 336 kW, možností je i zvýšení výkonu o 22 kW díky balíčku AMG Performance Plus. V tomto případě se ale jedná o edici 507 s výkonem 507 koní (373 kW). Již brzy však na trh dorazí nová generace tohoto stuttgartského modelu.

Osmiválcový Holden VF Commodore je nasazován v australském okruhovém šampionátu V8 Supercar. O kočírování tohoto auta s atmosférickým pětilitrovým osmiválcem se v Melbourne postaral novozélandský pilot Steven Richards, který má s touto sérií dlouholeté zkušenosti.

V kokpitu monopostu Formule 1 seděl slavný skotský závodník David Coulthard. Jedná se o monopost RB7 týmu Red Bull Racing ze sezóny 2011, kdy závodník této stáje Sebastian Vettel získal druhý ze svých zatím čtyř titulů mistra světa ve Formuli 1. Monopost pohání 2,4litrový atmosférický osmiválec od Renaultu.

Do závodu jednotlivá vozidla startovala s rozestupy, na cílové rovince se tak potkala bok po boku. Kdo vyhrál, snad každý uhodne, jaký však byl časový rozdíl mezi trojicí vozidel, zjistíte po zhlédnutí přiloženého videa. Pokud vás předstartovní přípravy nudí, pak vězte, že samotný závod startuje v čase 5:33.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
27. 3. 2014 20:18
nieco podobne sme tu uz mali pred rokom
v podani skota DC-ho za volantom F1 [odkaz]

takychto videi je na nete dost... F1 to stale vyhra ved o com by to potom bolo nie? ;-)

dokonca aj porovnanie F1 a motorky je zaujimave :yes: a mne osobne sa paci najviac :yes:

co mna osobne v poslednej dobe v sporte uputalo je toto nadherne video zo suboja o 2 miesto: [odkaz] .... teda paaani... to bylo neco, sucasna F1 je oproti tomuto len slaby odvar :yes: :yes: :yes: