Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Morgan v kotrmelcích na Silverstone Classic

David Bureš
Diskuze (4)
Nehodám se jezdci neubrání ani při závodech veteránů.

Během veteránských závodů si většina jejich jezdců dává pozor, aby nehavarovali. Nehodám se však někdy nevyhnou, jako třeba Luther Blissett, který převrátil Morgan Roadster během červencového Silverstone Classic.

V rámci letošního Silverstone Classic se za volant veteránů posadilo i 14 celebrit, kteří podpořili anglický Fond Bobbyho Moorea pro výzkum rakoviny.

Jedním z nich byl bývalý anglický fotbalista Luther Blissett. Ten v prvním kole závodu dostal v jedné ze zatáček smyk a dostal se mimo trať. Následně Blissettův odlehčený Morgan Roadster narazil do obrubníku, což jej katapultovalo do vzduchu a vůz předvedl několik kotrmelců.

Blissett z auta vylezl naštěstí bez zranění. Jedinou jeho památkou na tuto nehodu je tak vedle videa jen odřená helma.

Britský malovýrobce vozů Morgan Motor Company byl založen v roce 1910 H.F.S. Morganem. Firmu nyní vede jeho vnuk Charles. Morgan se letos po 63 letech vrátil na český trh, když otevřel zastoupení v Dolních Břežanech-Lhotě, jižně od Prahy.

Morgan v současné době nabízí modely 4/4, Plus 4, šestiválcový Roadster a exklusivní Aero SuperSports. Letošní novinkou je tříkolka 3 Wheeler s dvouválcem z dílny Harley-Davidson.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - Camaro427
1. 8. 2011 21:32
Re: hmm
>:D :yes: :yes:
1. 8. 2011 18:28
Re: hmm
...se tlemí, protože dát třikrát panna - vorel v takový divný věci jako je Morgan, bez škrábnutí a nakonec ještě skončit zrovna na kolech, to je fakt docela klika. Možná mu ani nepraskl ten jasanovej rám, nebo z čeho to vyřezávaj. :-) :-) :-)
Avatar - Pekelná Micinka
1. 8. 2011 18:10
Re: hmm
Ty si magor, děláš, jako by to přes "boudu" poslal umýslně... 8-s
Avatar - eLzyx
1. 8. 2011 12:15
hmm
jemu je to snad jedno 8-s Si vůbec neuvědomuje, kolik lidské ruční práce bylo zapotřebí na postavení takového kousku a on se tlemí, jak kdyby tam hodil přes boudu prohnilýho žigulíka.