Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nejlepší český řidič vyhrál Kiu cee´d

Roman Beránek
Diskuze (43)
O soutěži časopisu Svět motorů jsme vás informovali i na stránkách auto.cz. Velké finále proběhlo 26. června na autodromu v Mostě.

Už podesáté hledal Svět motorů mezi svými čtenáři a příznivci Nejlepšího českého řidiče. Do Mostu ráno přijeli semifinalisté, kteří prošli sítem základního výběru. Celé dopoledne se snažili probojovat mezi desítku finalistů, jimž byla věnována odpolední část programu.

Nervozita v boji o novou Kiu cee´d tu hrála svou roli a mnozí pohořeli na tak banálním manévru, jako je zaparkování mezi dvěma auty. Další si nevěděli rady s písemným testem plným záludných otázek. Udržet rychlost 30 a 50 km/h se zakrytým tachmetrem také nebyla snadná disciplína a při slalomu mezi kuželkami s průjezdem obrovskou kaluží se vteřinky ztrácely velmi snadno.

Odpoledne se na off-roadovou trať dostala už jen desítka nejlepších. Úkolem bylo zajet dvě kola v terénu pokud možno ve stejném čase. Slalom pro pokročilé se od dopoledního lišil tím, že se jel z kopce a na mokré kluzné ploše. Jízda s upraveným autem, na jehož zadní nápravě byla pod kola podsunuta deska s „kolečky od vozíku ze samoobsluhy“, byla velmi zrádná a trestné sekundy za poražené kužely rychle naskakovaly. Přesto se finalisté shodli, že právě tato disciplína je bavila nejvíc.

Cenou pro nejlepší ženu mezi soutěžícími bylo zapůjčení vozu Kia Venga na celý měsíc. Z ní se radovala Jitka Glazarová. Absolutní vítěz Jiří Walach odjel domů novou Kiou cee´d. Jemu zůstane už natrvalo.

Podrobnou reportáž a pořadí na dalších místech najdete v aktuálním čísle Světa motorů

Video se připravuje ...

Roman Beránek
Diskuze (43)
3. 7. 2012 18:08
Re: Gratulace
Samý dobrý vtip,nebo přeci jen realita :-!
Podle sebe soudím Tebe?Tak nečti vtipy,o Škodovkách jich je spousta.
3. 7. 2012 18:06
Re: Gratulace
Jo a co tenhle?
Co se stane když dáš večer odrezovač ke Škodovce?
Do rána Vám zůstanou jen gumy.
A chceš-li míti Škodovku musíš bydlet na kopečku...
Traduje se toho mnoho,a ten základ tam někde prostě je. >:-[]
Avatar - Machýrek
3. 7. 2012 16:12
Re: Gratuluji
Mirite mimo :-!
3. 7. 2012 15:17
Re: Gratuluji
Ne? Nenocujete? Podle vašeho motta bych hádal opak. "Motto: Být machýrek je fajn ;-) "
Avatar - kari.laz
3. 7. 2012 07:45
Re: Gratulace
A znáš tenhle?

Přijde delegace z Hyundai do Škodovky a ptají se, "jak to děláte, že tu máte auta zaparkovaný venku a neureznou vám dveře". >:D >:-[]