Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video Nissan Juke-R (7.díl): Karoserie

David Bureš
Diskuze (0)
Další ze série videí prezentuje vývoj vzhledu konceptu Juke-R.

Nissan zveřejnil další ze série videí, na kterých ukazuje vznik konceptu Juke-R. Sedmé video se zaměřuje na vzhled vozu. Juke-R kombinuje karoserii crossoveru Juke s technikou kupé GT-R.

Oproti výchozímu crossoveru se ještě extravagantnější Juke-R liší rozšířenými blatníky, upravenými nárazníky s otvory pro chlazení a zadním difuzorem. Novinkou je rovněž přítlačný spoiler na pátých dveřích. Některé z těchto nových dílů jsou vyrobeny z karbonových vláken, většina karoserie je však plechová.

Interiér si zachoval základní tvary, ale dostal pochopitelně přístroje z GT-R, a to včetně sedmipalcového displeje. Středová konzola inspirovaná motocyklovými nádržemi zůstala stejná. Dvojice závodních sedadel s pětibodovými pásy a ochranná klec dle řádů FIA je ovšem nutností, protože tohle auto pojede určitě hodně rychle. Velmi rychle.

Projekt známý pod pracovním názvem SupeR Juke je dílem inženýrů britského NTC-E (Nissan Technology Centre for Europe), kteří se ovšem spojili s firmou Ray Mallock Limited (RML). Ta s Nissanem spolupracuje už 20 let, postavila například závodní Primeru, která dominovala britskému šampionátu cestovních vozů na konci dvacátého století.

David Bureš
Diskuze (0)