Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nový Volkswagen Gol v pohybu

David Bureš
Diskuze (5)
Název jednoho z nejprodávanějších aut v Jižní Americe je v portugalštině výrazem pro cíl nebo gól.

Volkswagen začal v Brazílii propagovat svůj modernizovaný model Gol novým videem. V něm automobilka sází na zřejmě největší lásku Brazilců – fotbal. Ve snímku se objevuje i slavný fotbalista Neymar.

Ten se s Golem dokonce i sveze, přičemž se projede na stadionu Maracaná. Ten v současnosti prochází rekonstrukcí, rozšiřuje se totiž jeho kapacita, aby mohl v roce 2014 hostit mistrovství světa ve fotbale a o dva roky později také olympijské hry. Povrch plochy stadionu tak nyní v mnohém připomíná některé brazilské silnice.

Modernizovaný Gol se svým vzhledem přiblížil nejnovějším modelům značky, a to díky tvarům hlavních světlometů, masky chladiče a předního nárazníku. Gol je hatchbackem, jeho sesterským modelem je čtyřdveřový sedan Voyage.

Pod kapotou Golu jsou napříč uložené zážehové čtyřválce o objemu 1,0 nebo 1,6 litru, které jsou schopny provozu na libovolnou směs benzinu a etanolu.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - tfu
20. 8. 2012 09:58
VW POLO s mirnym faceliftem!
VW POLO s mirnym faceliftem!
Avatar - CHerokee
20. 8. 2012 08:23
Re: OT
:yes:
19. 8. 2012 20:16
Re: Jméno
To jmeno funguje uz x desitek let ;-)
Avatar - Bristol
19. 8. 2012 18:36
OT
když už jsme u těch novinek, tak zrovna včera jsem měl možnost se v Drážďanech v rámci A-Klasse test drive akce projet novým A-čkem. Auto mi pořadatelé pujčili na 60 minut bez instruktora. Skutečně výborný vůz: skvělý podvozek, interiér naprosto skvělý, exteriér snad ještě lepší, velmi dobrý automat...(A200 benzín 156 koní) neváhal bych říct že se dost možná bude jednat o etalon třídy minimálně co se jízdních vlastností týče ačkoli uznávám že nové BMW1 jsem ještě nejel
19. 8. 2012 17:32
Jméno
ježiš to je zase název.. trochu originality by to chtělo Volku, viz Škoda Yetti, Lauretta atd.